46.lv
Svētdiena, 2024. g. 19. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Lita, Sibilla, Teika/ Денис, Михаил
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Sākas pieteikšanās izglītības programmā Iespējamā misija

Фото: karjera.lu.lv
Sākas pieteikšanās izglītības programmā Iespējamā misija, kuras ietvaros mērķtiecīgi un zinoši augstskolu pēdējā kursa studenti, absolventi un jaunie profesionāļi aicināti kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem, kuri īsteno pozitīvas pārmaiņas izglītībā, lai Latvijas nākamie simts gadi būtu gudrības gadi.
Mēs meklējam tos, kuri vēlas būt iedvesmojoši skolotāji un nākotnes līderi – pārmaiņu ierosinātāji un veicēji, kuri demonstrē entuziasmu un vēlmi īstenot pozitīvas pārmaiņas izglītībā, lai pēc divu gadu dalības IM turpinātu īstenot savas ieceres un programmas mērķus – ietekmēt izglītības kvalitāti Latvijā ne tikai kā skolotāji un skolu vadītāji, bet arī strādājot NVO, uzņēmumos un valsts pārvaldē.
 
Tu vari pieteikties, ja Tev ir:
 
  • labi akadēmiskie sasniegumi;
  • sasniegumi sabiedriskajā vai profesionālajā darbībā;
  • bakalaurs vai augstākā profesionālā otrā līmeņa izglītība;
  • labas latviešu valodas zināšanas, lai skolā varētu mācīt savu priekšmetu un sekmīgi piedalīties mācībās pats;
  • motivācija dalībai programmā.
Studenti var pieteikties no visām akreditētajām Latvijas un ārvalstu augstskolām. Svarīgi, lai līdz 2016.gada 1. septembrim iegūts vismaz bakalaura grāds vai 2. līmeņa profesionālā izglītība. Pieteikšanās brīdī var būt arī pēdējā kursa students. Tu vari pieteikties programmā gan ar pedagoģisko, gan citas nozares izglītību, taču svarīgi, lai iegūtā izglītība nodrošina zināšanas un prasmes mācīt kādu no vispārējās izglītības mācību priekšmetiem. Latvijas skolās 2014./2015. m.g. pieprasītākie ir skolotāji sekojošos mācību priekšmetos: angļu valoda, matemātika, fizika, ķīmija, bioloģija, ģeogrāfija, dabaszinības, latviešu valoda un literatūra, vēsture.
 
Iespējamās misijas skolotāji galvenokārt strādā ar 5.-12.klašu skolēniem, taču atsevišķos gadījumos kā mācību priekšmetu skolotāji, piemēram, mācot angļu valodu, skolotāji strādā arī sākumskolā un arodvidusskolā. Lai skolā mācītu izvēlēto priekšmetu, Tev augstskolā jābūt apgūtiem mācību priekšmeta nozarei atbilstošiem studiju kursiem vismaz 8 KP apjomā. Piemēram, lai mācītu matemātiku, vari izmantot augstskolā apgūtos kursus – statistiku, optimizācijas teoriju, modelēšanas teoriju, prognozēšanas metodes u.c. Pieteikuma anketā norādi visus iespējamos mācību priekšmetus, kurus gribētu un saskaņā ar apgūtajiem priekšmetiem augstskolā varētu pasniegt skolā. Iespējamās misijas mācības sniedz nepieciešamās zināšanas par pedagoģiju un vadību.
 
Iedvesmo Latviju mācīties!
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"