46.lv
Svētdiena, 2024. g. 19. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Lita, Sibilla, Teika/ Денис, Михаил
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Daugavpils Būvniecības tehnikuma pārstāvji apmeklē Rēzeknes Augstskolu (foto)

Фото: M.Justs
29. septembrī Rēzeknes Augstskolā (RA) viesojās pārstāvji no Daugavpils Būvniecības tehnikuma. Vizītes mērķis – iepazīt augstskolu, apzināt kopējos sadarbības aspektus nākotnē, informē RA Sabiedrisko attiecību nodaļa.
Tehnikuma direktore Ināra Ostrovska un izglītības iestādes pedagogi iepazina Rēzeknes Augstskolu, apskatīja jaunuzcelto Inženieru fakultātes ēku, kā arī vairākas laboratorijas. Īpaši ciemiņi novērtēja RA aprīkotās Ķīmijas un Fizikas laboratorijas. I. Ostrovska uzsvēra: „Profesionālās izglītības kompetences centrs „Daugavpils Būvniecības tehnikums” sagatavo būvniecības nozares speciālistus, mēs ļoti bieži saskaramies ar to, ka skolēnu zināšanas šajos priekšmetos ir zemas. Atzinīgi jāvērtē, ka studentiem ir pieejams gūt praktiskās iemaņas modernās laboratorijās. Mums abām izglītības iestādēm jāatrod sadarbības veids, lai nākotnē pēc iespējas vairāk jauniešu paliktu reģionā.” 

Rēzeknes Augstskolas rektors Edmunds Teirumnieks norādīja, ka ilgāku laiku augstskola īsteno pirmā līmeņa studiju programmu „Būvniecība”, tādēļ jaunieši pēc tehnikuma absolvēšanas varētu turpināt studijas augstskolā un celt savu konkurētspēju darba tirgū. 
 
Jāpiebilst, ka Daugavpils Būvniecības tehnikums šoruden svinēs iestādes 50 gadu jubileju. Tāpēc Rēzeknes Augstskolas kolektīvs sirsnīgi sveic kolēģus, vēlot turpināt aizsāktos darbus, kā arī cer uz raženu kopīgu sadarbību nākotnē.
 
lat.46.lv  
Foto



 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"