46.lv
Sestdiena, 2024. g. 04. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Vijolīte, Viola, Vizbulīte/ Денис, Кондрат, Федор
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Katrs Rēzeknes novada pirmklasnieks saņems skolas piederumu komplektu

Фото: Publicitātes foto
Sākoties jaunajam mācību gadam, katrs Rēzeknes novada pirmklasnieks saņems skolas piederumu komplektu, aģentūru LETA informēja Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Ļaksa.
Jau vairākus gadus, sākot mācības 1.klasē kādā no Rēzeknes novada izglītības iestādēm, pirmklasniekus sagaida patīkams pārsteigums - skolas piederumu komplekts ar zīmuļiem, krāsām, plastilīnu un citām skolai noderīgām lietām.
 
Pirmklasnieka komplekta vērtība ir 21 eiro.
 
"Atlasot kancelejas preces, mēs ņemam vērā speciālistu izstrādātās prasības un ieteikumus, lai skolas piederumi būtu īpaši piemēroti sākumskolēniem," stāsta Rēzeknes novada pašvaldības Sociālā dienesta vadītāja Silvija Strankale, "piemēram, zīmuļi ir trīsstūrveida, lai bērnam veidotos pareizs satvēriens. Tāpat no plašā piedāvājuma izvēlamies ļoti kvalitatīvu plastilīnu, ar ko bērnam ir viegli strādāt un kas nesmērē rokas vai galdu. Komplektam pievienots arī plastmasas trauciņš ar vāciņu otu skalošanai, kas ir ļoti viegls un parocīgs pārnēsāšanai, turklāt apgāžoties tas neizlīst, līdz ar to nesabojā nedz savas, nedz blakus sēdētāja skolas mantas."
 
Skolas palīglīdzekļu komplekts tiek izsniegts, vadoties pēc Rēzeknes novada pašvaldības 2015.gada 4.jūnija saistošo noteikumu "Par sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes novadā" 11.punkta "Pabalsts pirmklasniekiem".
 
Ja "Pabalsts pirmklasniekiem" paredzēts visiem, kuri sāk mācības Rēzeknes novada pašvaldības izglītības iestādēs neatkarīgi no viņu deklarētās dzīvesvietas, tad "Pabalsts skolēnu ēdināšanai" pienākas tikai Rēzeknes novadā deklarētajiem bērniem.
 
"Sākot no pirmsskolas līdz pat 12.klasei, tiek segti ēdināšanas izdevumi mūsu novada bērniem, kuri nāk no daudzbērnu ģimenēm, audžuģimenēm, trūcīgām ģimenēm, kā arī aizbildniecībā esošiem bērniem. Izņēmums ir visi 1. līdz 4.klašu skolēni, kuru ēdināšanu pilnā apmērā apmaksā valsts," skaidro Sociālā dienesta vadītāja.
 
"Pabalsts bērnu ēdināšanai netiek izmaksāts vecākiem, bet gan pārskaitīts ēdināšanas pakalpojumu sniedzējam. Tādā veidā mēs varam būt droši, ka šī nauda tiešām tiek izlietota bērnu ēdināšanas mērķim," saka Strankale.
 
Gan skolas piederumu komplektu iegāde, gan pabalsti skolēnu ēdināšanai tiek finansēti no Rēzeknes novada pašvaldības Sociālā dienesta budžeta. 2014.gadā pabalstu pusdienu apmaksai saņēma 974 skolēni, un kopumā šim mērķim tika izlietoti 28 352 eiro. Savukārt skolas piederumu komplektu saņēma 225 pirmklasnieki par kopējo summu 4725 eiro. Paredzams, ka šogad mācības Rēzeknes novada skolās sāks un komplektus saņems aptuveni tikpat pirmklasnieku. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"