46.lv
Sestdiena, 2024. g. 04. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Vijolīte, Viola, Vizbulīte/ Денис, Кондрат, Федор
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Kopā mēs varam visu!

Фото: ARPC Jaunatnes iniciatīvu centrs „Draugu centrs”
No šī gada 15. jūnija līdz 7.augustam tika īstenots projekts „Kopā mēs varam visu!”, kuru realizēja ARPC Jaunatnes iniciatīvu centra „Draugu centrs” neformālā grupa sadarbībā ar biedrību „Autisma atbalsta punkts Rēzekne”. Projekta mērķis bija iegūt jaunas zināšanas un pieredzi darbam ar autiska spektra bērniem un jauniešiem, informē Rita Kislicka, projekta „Kopā mēs varam visu!” grupas dalībniece
Mūsu centra jaunieši jau kādu laiku draudzējas ar biedrību „Autisma atbalsta punkts Rēzekne”. Tāpēc mums rādījās ideja realizēt projektu, ar kuru mēs izglītosimies un nesīsim labumu sabiedrībai. Ar šo projektu mēs gribējām integrēt šos jauniešu un dod iespēju izjust, ka viņi ir vajadzīgi sabiedrībai. Līdz ar to, arī rast iespēju apskatīt jaunas vietas, šeit Latgalē. 

Divu mēnešu garumā mēs, kā projekta darba grupa, tikāmies, izglītojāmies, skatījāmies dokumentālas filmas, konsultējāmies ar sociālo pedagogu un gatavojāmies gala pasākumam. Darbs bija nopietns un piepildīts, mēs ilgi gatavojāmies noslēguma pasākumam, jo vajadzēja izdomāt visu līdz sīkumiem. 
 
Noslēguma pasākums tika realizēts ūdens tūrisma attīstības centrā „BĀKA”, kur jauniešiem bija ieplānota izglītojoša ekskursija par Lubānas ezeru, mitrājiem, purviem un ar šīs vietas tapšanas vēsturi. Kā arī bija iespēja uzkāpt uz skatu terasi, no kuras pavērās burvīgs skats. Neskatoties uz šī gada ne visai karsto vasaru, mums bija paveicies ar laika apstākļiem. Pēc ekskursijas, jauniešus vēl gaidīja vesela programma, kurā tika pielietotas neformālas izglītības metodes. Tika izspēlētas iepazīšanas spēles, veidotas komandas, kurām vajadzēja pildīt dažādus uzdevumus. Tapāt neiztikam bez radošam darbnīcām, jauniešiem bija piedāvāta iespēja izveidot kopīgu draudzīgu koku. Visi dalībnieki veiksmīgi tika gala ar radošiem, sportiskiem un āķīgiem uzdevumiem, no kuriem guva daudz pozitīvo emociju. 
 
Šīs projekts tiek īstenots Jaunatnes iniciatīvu projektu konkursa ietvaros, to finansē Rēzeknes pilsētas dome, un organizē Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs”. 
 
Ja tu esi aktīvs jaunietis un tev ir idejas, kuras tu gribi realizēt! Mēs tevi gaidām ARPC Jaunatnes iniciatīvu centrs „Draugu centrs”, adrese: Rēzekne, Atbrīvošanas aleja 166. Tālr. +371 2787606 

 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"