46.lv
Piektdiena, 2024. g. 03. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gints, Uvis/ Гаврила, Григорий, Мария
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes Augstskolā notika vasaras skola topošiem inženierzinātņu doktoriem

Фото: RA
No 10. līdz 14. augustam, Rēzeknes novadā pie Rušona ezera, notika Rēzeknes Augstskolas (RA) un Vidzemes Augstskolas (ViA) kopējās doktora studiju programmas „Sociotehnisko sistēmu modelēšana” 2. doktorantūras vasaras skola, kurā piedalījās Rēzeknes Augstskolas inženierzinātņu doktoranti, profesori un pieaicinātie viesi. Jaunie zinātnieki pulcējās jau otro gadu pēc kārtas, lai pievērstos zinātnei, diskutabliem jautājumiem.
Galvenā doktorantūras vasaras skolas ideja ir veicināt jauno zinātnieku domu apmaiņu un zinātnisko metožu apgūšana reālu tautsaimniecības uzdevumu risināšanai. Pieaicināto viesu lokā bija Valsts zemes dienesta pārstāvji, Latvijas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes mācībspēki un pētnieki.

Doktoranti un to zinātniskie vadītāji apsprieda virzienus, kuros būtu jāveic pētījumi. Kā atzīmēja savā atklāšanas runā RA rektora vietnieks sadarbības un attīstības jautājumos Dr. Gunārs Strods: “Mūsdienās, zinātne nevar izdzīvot bez reāla pielietojuma. Disciplīnas meklē pielietojumu blakusnozarēs, piemēram, nesen atvērtā RA  lāzertehnoloģiju laboratorija, jau atrada partnerus ne tikai mašīnbūvē un rūpnieciskajā ražošanā, bet arī dizainā. Šodien zinātne ir instruments, kas var būtiski uzlabot cilvēku dzīves kvalitāti. Rēzeknes Augstskola var palīdzēt ne tikai savai pilsētai, bet visam Austrumlatvijas reģionam.”
 
Savukārt RA senāta priekšsēdētājs un zinātniskās vasaras skola organizators, profesors Artis Teilāns uzsvēra: “Šī ir otrā vasaras skola, un kā rāda prakse, tad ar katru gadu nepieciešamība pēc zinātnieku domu apmaiņas palielinās. Uz nākamo gadu jau ir pieteikušies ārzemju dalībnieki, kas norāda, ka interese par zinātni pasaulē ir liela un mēs esam uz pareizā ceļa.”
Rēzeknes Augstskola īsteno divas inženierzinātnes virziena doktora studiju programmas: „Sociotehnisko sistēmu modelēšana” un „Vides inženierzinātne”.
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"