46.lv
Piektdiena, 2024. g. 03. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gints, Uvis/ Гаврила, Григорий, Мария
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes Augstskolas IT absolventi piedalās konkursā par labākā diplomdarba titulu Latvijā (foto)

Фото: RA
Līdz 1. jūlijam Latvijas Universitātes Fonds sadarbībā ar uzņēmumiem „Exigen Services Latvia” un „Accenture Latvia” aicināja augstskolas iesūtīt labākos bakalaura un maģistra darbus Latvijas augstskolu datorikas (informātikas) bakalaura un maģistra darbu konkursam, informē  Rēzeknes Augstskolas profesors Pēteris Grabusts.
Konkurss norisinājās divās kārtās: pirmajā kārtā katra augstskola veica iekšēju izvērtēšanu un atlasīja 1 – 3 labākos bakalaura un/vai 1 – 3 labākos maģistra darbus, kurus iesūtīja konkursam.

Rēzeknes Augstskolā (RA) Informācijas tehnoloģiju (IT) studiju virziens ir akreditēts uz maksimālo sešu gadu periodu, tiek īstenotas sešas studiju programmas visos studiju līmeņos – koledžas, bakalaura, maģistra un doktora. Šajā virzienā ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar darba devējiem, kuri nāk uz noslēguma darbu aizstāvēšanas komisiju sēdēm, lai piedāvātu darbu absolventiem. Ar pārliecību var teikt, ka IT speciālisti tiešām ir pieprasīti un RA absolventiem ir labas karjeras izaugsmes iespējas iegūtajā specialitātē.
 
Rēzeknes Augstskolas IT virziena docētāji, ņemot vērā bakalauru un maģistru darbu aizstāvēšanās rezultātus, konkursam izvirzīja 3 pretendentus.
 
Vadims Ņemņasevs – profesionālā bakalaura studiju programmas „Elektroniskā komercija” absolvents; darba vadītājs – lektors Aleksejs Zorins. Diplomprojekta tēma: SIA „ALBA-LTD” mājas lapas izstrāde. Diplomprojekta mērķis bija izstrādāt SIA „ALBA-LTD” kancelejas preču interneta veikalu. Darbā ir analizēta situācija uzņēmumā, tiek pamatots projekts un veikts esošo sistēmu salīdzinājums. Uz analīzes pamata tiek apskatītas populārākās satura vadības sistēmas – WordPress, Joomla un Drupal, kā arī tika veikts Wordpress sistēmas un WooCommerce spraudņa izvēles pamatojums. Tika veikts projekta ekonomiskais izvērtējums, aprakstīta programmatūras dokumentācijas izstrādes gaita un tika izstrādāta interneta veikala mājas lapa. 
 
Jāzeps Žogla – profesionālā bakalaura studiju programmas „Programmēšanas inženieris” absolvents; darba vadītājs – lektors Aleksejs Zorins. Diplomprojekta tēma: Mobilais klients „LivFo” informatīvajam servisam. Bakalaura darba mērķis bija izstrādāt mobilo klientu „LivFo” informatīvajam servisam, ar kura palīdzību ir paredzēts centralizēt un optimizēt informācijas izplatīšanu un apkopošanu starp tās sniedzējiem un patērētājiem. Bakalaura darbā tika veikta līdzīgu servisu mobilo aplikāciju izpēte un salīdzināšana, izstrādāta programmatūras prasību specifikācija, izpētītas un izvēlētas izstrādes tehnoloģijas un izstrādāts programmatūras projektējuma apraksts. Balstoties uz veikto izpēti un plānošanu, bakalaura darba gaitā tiek izstrādāta mobilā aplikācija ierīcēm ar iOS operētājsistēmu.
 
Sergejs Rupainis – profesionālā maģistra studiju programmas „Datorsistēmas” absolvents; darba vadītājs – profesors Artis Teilāns. Maģistra darba tēma: Attēlu atpazīšana jūras grunts ģeoloģisko pētījumu sonogrāfijas datos. Darba mērķis bija izstrādāt sistēmu attēlu atpazīšanai jūras grunts ģeoloģisko mērījumu sonogrāfijas datos. Darba ietvaros autors iepazinās ar jūras gultnes un grunts slāņu izpēti, tika pievērsta uzmanība grunts slāņu atpazīšanai. Tika noteiktas slāņu unikālās īpašības, kas ļāva atšķirt slāņus no citiem objektiem attēlā. Teorētiskās zināšanas šajā jomā ļāva autoram pašam veikt slāņu atpazīšanu no saņemtajiem akustiskiem attēliem. Iegūtās zināšanas tika izmantotas, lai izstrādātu un praktiski realizētu algoritmus jūras gultnes un grunts slāņu atpazīšanai, kas ļauj ieekonomēt cilvēka laiku slāņu atrašanā un iezīmēšanā. 
 
Konkursa otrajā kārtā visus iesūtītos darbus izvērtēs konkursa komisija, kuras sastāvā ir „Exigen Services Latvia” un „Accenture Latvia” pārstāvji. Trīs labāko bakalaura, trīs labāko maģistru darbu autori un šo darbu vadītāji saņems stipendijas (kopējais stipendiju fonds ir 7600 eiro).

 
 
lat.46.lv  
Foto

Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"