46.lv
Piektdiena, 2024. g. 03. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gints, Uvis/ Гаврила, Григорий, Мария
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Atbalsta mācību vides un infrastruktūras uzlabošanu Rēzeknē

Фото: LETA
Rēzeknes pilsētas domes deputāti domes sēdē 19. jūnijā pieņēma lēmumu atbalstīt projekta „Nacionālas nozīmes izglītības centra attīstība Rēzeknes pilsētā, izveidojot un modernizējot vispārējās vidējās izglītības mācību vidi kvalitatīvai un mūsdienīgai izglītības ieguvei” idejas pamatojumu.
Projekta ietvaros plānota Reģionālas un nacionālas nozīmes izglītības centra attīstība Rēzeknes pilsētā, izveidojot un modernizējot vispārējās vidējās izglītības mācību vidi kvalitatīvai un mūsdienīgai izglītības ieguvei. Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings skaidro, ka projekta nepieciešamība pamatota ar demogrāfiskās situācijas rādītājiem pilsētā. Dzimstības rādītāji Rēzeknē par pēdējiem 19 gadiem ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas ietekmēs izglītības iestāžu tīkla attīstību Rēzeknes pilsētā nākotnē, savukārt 2014.-2020. gadā vispārējās izglītības iestādēs Rēzeknē būs vērojams nenozīmīgs, bet svarīgs skolēnu skaita palielinājums.

Pašreizējais Rēzeknes pilsētas izglītības iestāžu izvietojums ir tāds, kas ļauj iegūt kvalitatīvu, laba līmeņa izglītību gan pilsētas ziemeļu rajonā, gan arī centra rajonā, savukārt projekta aktivitāšu realizācijai tiek piedāvātas Rēzeknes 5. un 6.vidusskolas ziemeļu rajonā, Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzija un Rēzeknes 2.vidusskola – pilsētas centrā. Minētās izglītības iestādes nākotnē veidojamas kā reģionālas nozīmes vispārējās izglītības attīstības centri.
 
Pieņemtais lēmums ietver projekta rezultātu ilgtspējas un uzturēšanas nodrošināšanu piecus gadus pēc projekta pabeigšanas, kā arī Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējumu 15% apmērā no kopējās projekta summas, ja projekts tiks apstiprināts.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"