46.lv
Piektdiena, 2024. g. 03. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gints, Uvis/ Гаврила, Григорий, Мария
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RA absolvente Diāna Poševa: „Tie, kas tic, tie arī spēj savus mērķus piepildīt!”

Фото: RA
Diāna Poševa ir jauniete no Balviem. Viņa absolvējusi Balvu Valsts ģimnāziju. Rēzeknes Augstskolā (RA) līdz šim studējusi bakalaura studiju programmā „ Interjera dizains” un nu gaida godam pelnītos svētkus – izlaidumu, tāpēc jautājām, lai Diāna mums pastāsta par saviem iespaidiem, kas radušies, studējot tieši RA.

 

Jauniete stāsta, ka studijas RA bijušas neaizmirstamas, arī ieguvumi bijuši neskaitāmi. Pirmkārt jau, kā viņa pati saka, ir iegūtas jaunas zināšanas viņas izvēlētajā profesijā, bet, otrkārt, iegūti daudzi jauni draugi, ar kuriem kopā pavadīti neaizmirstami un prieka pilni brīži. Tāpēc var teikt, ka viņai bijis viss, kas studiju laiku ikvienam var padarīt nozīmīgu. Tāpat Diāna uzsver, ka līdz šim viņai ir bijuši ļoti atsaucīgi un sirsnīgi pasniedzēji, kuri spējuši palīdzēt jebkurā situācijā, kad nācies lūgt palīdzību. To Diāna nekad neaizmirsīs, gluži tāpat, kā jaukos kursabiedrus.
Jauniete ir sajūsmā arī par brīvo un mājīgo atmosfēru, kas šobrīd valda augstskolā, jo RA telpas ir renovētas. Neskatoties uz pozitīvismu stāstījumā par RA pavadīto studiju laiku, ik pa brīdim tomēr ir jaušama arī nožēla par to, ka studijas bakalaura programmā ir beigušās, jo Diāna saka: „Četri neaizmirstami un piedzīvojumiem pilni studiju gadi. Ļoti žēl būs atvadīties gan no ierastās studiju ikdienas, gan no draugu smaidīgajām sejām, kas allaž sagaidīja, ienākot auditorijā.”
 
Lai kaut mazliet kliedētu jaunietes nostalģiskās domas un lai kaut nedaudz pietuvotos jaunietes stāstījumam par viņas nākotnes plāniem, vispirms Diānai jautājām, kā viņa komentētu izglītības nozīmi šobrīd Latvijā kopumā, kā arī tieši viņas profesijas nozīmīgumu un pieprasījumu mūsu valstī, uz ko viņa atbildēja: „Manuprāt, jauni, enerģiski un radoši cilvēki ir tieši tas, kas nepieciešams mūsu valstī. Man šķiet, ka ir daudz iespēju atrast darbu arī sevis izvēlētajā profesijā, tikai jāprot sevi parādīt un būt atklātam. Ja runā tieši par manu izvēlēto profesiju, tad jāsaka, ka interjera dizainera darbs, manuprāt, ir ļoti moderna profesija, bet darba ziņā šī profesija lielākoties ir iespējama Rīgā un citās lielākajās pilsētās. Katrā ziņā izglītība ir ļoti nepieciešama un vajadzīga. Tas nav tikai diploms, tās ir zināšanas, kas tev noderēs turpmākajā dzīvē. Lai gan Latvijā darba atrašanas ziņā ir diezgan bēdīgs stāvoklis, nevajadzētu padoties, bet tiekties uz sevis izvirzītajiem mērķiem, jo tie, kas tic, tie arī spēj savus mērķus piepildīt!” 
 
Sarunas noslēgumā Diāna atklāj arī savus nākotnes plānus, kas ir saistīti ar viņas dizainera profesiju. Viņa stāsta: „Tuvākajā nākotnē noteikti meklēšu darbu savā izvēlētajā profesijā, un es ļoti ceru, ka man tas izdosies, jo sava profesija man ir ļoti tuva un sirdij mīļa. Radošs darbs man liek justies emocionāli piepildītai. Radošas izpausmes manī rada lielu prieku un laimi. Tas ir tieši tas, ko es savā dzīvē vēlos darīt. Iespējams, ka darba meklējumus sākšu savā dzimtajā pilsētā Balvos, bet, ja tas nebūs tik viegli, tad došos uz Rīgu. Kopumā varu teikt, ka man ir savs mērķis un es uz to tiekšos, lai drīz arī varētu teikt: „Es to sasniedzu!”
 
Jāuzsver, ka topošos dizainerus Rēzeknes Augstskolā gaidīsim no 1. līdz 7. jūlijam, kad notiks uzņemšana pamatstudijās. Ja esi radošs un vēlies realizēt dažādas idejas – tad dizainera profesija ir tieši Tev kā radīta! 
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"