46.lv
Piektdiena, 2024. g. 03. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gints, Uvis/ Гаврила, Григорий, Мария
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Pieaugusi daudzīvokļu māju interese par māju renovāciju

Фото: rezekne.lv
Šogad daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieki aktīvi rīko sanāksmes, kurās tiek apspriesti ar daļēju vai pilnīgu dzīvojamo māju renovāciju saistītie jautājumu, bet tas nozīmē, ka iedzīvotāji beidzot ir sākuši justies kā sava īpašuma saimnieki un viņiem nav vienaldzīgs tā stāvoklis.
Kā stāsta pašvaldības uzņēmuma „Rēzeknes Namsaimnieks” valdes loceklis Vjačeslavs Spičs, iedzīvotāju sapulces tiešām notiek ļoti aktīvi un dzīvokļu īpašnieki galvenokārt apspriež iespēju saņemt kredītu (vidēji 25 tūkstoši eiro uz pieciem gadiem), lai veiktu mājas renovāciju, jo sakrāt mājas kontā nepieciešamo summu ir diezgan sarežģīti, arī tāpēc, ka materiāli un būvdarbi sadārdzinās.

Šogad SIA „Rēzeknes Namsaimnieks” ir saņēmis ļoti daudz iesniegumus par jumta nomaiņu un bēniņu siltināšanu, kas jau pats par sevi ir liels solis ceļā uz mājas renovāciju, jo tikai viena bēniņu siltināšana ieekonomē 10% siltuma. Vēl apmēram 15 mājas ir iesniegušas pieteikumus siltummezglu renovācijai. Viena māja grasās piedalīties konkursā, lai saņemtu Eiropas finansējumu, šobrīd notiek sagatavošanās darbi. Jāsaka, ka šobrīd Rēzeknē ar ES līdzfinansējumu pilnībā renovētas ir trīs mājas, kuras apsaimnieko uzņēmums „Rēzeknes Namsaimnieks”, – Seiles ielā 28, Atbrīvošanas alejā 82 un Atbrīvošanas alejā 143.
 
„Šogad mēs plānojam rēzekniešiem piedāvāt arī Latvijā diezgan inovatīvu maksājumu par mājas renovāciju sistēmu, kura jau ir aprobēta Salaspilī un Cēsīs. Šīs shēmas būtība ir šāda – uzņēmums par saviem līdzekļiem veic pilnīgu mājas renovāciju, kā rezultātā, dabiski, notiek siltuma ekonomija. Tomēr iedzīvotāji kādu noteiktu laiku maksās rēķinus par patērēto siltumenerģiju iepriekšējā apjomā, bet visi par siltumu ieekonomētie līdzekļi tiks pārskaitīti uzņēmumam, kas ieguldīja līdzekļus mājas siltināšanā,” pastāstīja Vjačeslavs Spičs.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"