46.lv
Piektdiena, 2024. g. 03. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gints, Uvis/ Гаврила, Григорий, Мария
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Poliklīnikas un slimnīcas apvienošana: Rēzekni var pamest vairāki desmiti mediķu

Фото: Publicitātes foto
Līdz 2015.gada 1.jūnijam divām pašvaldības iestādēm SIA “Rēzeknes veselības aprūpes centrs” un SIA “Rēzeknes slimnīca” tika uzdots, izanalizējot katras iestādes esošo situāciju, iesniegt izvērstu vīziju par iespējamām pozitīvām un negatīvām sekām, realizējot iestāžu apvienošanas ieceri.
Neoficiāla informācija liecina, ka daži no SIA “Rēzeknes veselības aprūpes centrs” darbiniekiem plānot pamest darbu poliklīnikā. Kā portālam 46.lv skaidro poliklīnikā, tad darbinieku noskaņojums par gaidāmajām izmaiņām ir samērā skeptisks un depresīvs. Paši darbinieki nenoliedz tādu varbūtību,iespējams, kāds no darbiniekiem uzrakstīs atlūgumu. 
Šobrīd abās iestādēs tiek veikts domes funkcionālais audits, kā arī finansiālais, kura ietvaros tiek veikta administratīvā un atbalsta personāla izvērtēšana.

 
Kā viens no galvenajiem bažu iemesliem, tiek minēta neziņa par darba organizāciju iestādē. Nav izlēgta iespēja, ka plānotās izmaiņas, ieviesīs pozitīvas vēsmas un attīstīs sniegto pakaplojumu pieejamību. Pagaidām nav konkrētas informācijas, kā situācija attīstīsies, tāpēc medicīnas personāla noskaņojums ir depresīvs. Iespējams, ka pašu darbinieku un pilsētas iedzīvotāju viedoklis stabilizēsies, kad būs zināmi audita rezultāti abās iestādēs. Audita galvenais mērķis ir, izvērtējot visus rīcībā esošos datus, izstrādāt jaunu, spēcīgu un konkurētspējīgu vienas iestādes modeli.
 
Jau vēstījām, ka Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs plāno runāt ar abiem kolektīviem gan slimnīcas, gan poliklīnikas, kad būs pieejami visi audita rezultāti, lai izklāstītu turpmāko darba organizācijas vīziju.
 
Portāls 46.lv noskaidroja, ka konkrēti atlūgumu nav iesniegti. Tomēr netiek izslēgta varbūtība, ka darbinieki atstās poliklīniku, ja pēc veiktās situācijas analīzes nebūs pausta skaidra nostāja par turpmāko iestādes darba modeli. 
 
 
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
xxx 24.06.2015 20:04
Pamest darbu diezvai mediķi gribēs. Vienkārši vieni un tie paši mediķi strādā gan poliklīnikā, gan slimnīcā, līdz ar to, viņi vairāk nevarēs strādāt pēc tāda darba režīma kā tagad. Cik es zinu, tad pašlaik dežūrārsts uzņemšanas nodaļā varbūt kā dežūrārsts, gan arī tajā pat laikā viņam ir pieņemšana poliklīnikā. Un sanāk, ka uz slimnīcas uzņemšanu atvestajam pacientam ir jāgaida, kamēr dežūrārstam beigsies pieņemšana poliklīnikā.Nu tas jau arī nav normāli!?
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"