46.lv
Piektdiena, 2024. g. 03. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gints, Uvis/ Гаврила, Григорий, Мария
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Līgo svētki Rēzeknē nosvinēti gandrīz bez lietus!

Фото: laiki.lv
Līgo svētki Rēzeknē aizritēja gandrīz bez lietus – smalks lietutiņš sāka sijāt vien zaļumballes sākumā, bet tas netraucēja līgotājiem griezties jestros dančos un priecāties par kopā būšanu, informē Maija Upeniece.
23.jūnijā ap pusdienlaiku Rēzeknes Festivāla parkā pulcējās tirgotāji un lauku labumu pircēji – gards bija gan mājas siers un rudzu maize, gan mājas kvass un alus. Ikviens, kurš varēja vismaz vienu līgo dziesmas pantiņu nodziedāt, mielojās ar veselīgām rudzu pankūkām. Turpat zālienā pinām Jāņu vainagus un rotājāmies ar ziediem, trejdeviņām zālēm un ozolu zariem. Rēzeknes upes krastā daudzi izmantoja iespēja atveldzēt miesu un garu, daži devās izkarsēties brīvdabas pirtiņā, citi izbaudīja pirtnieku zaļo un klūgu slotiņu pērienus.

Vakarā pozitīvas emocijas papildināja Rēzeknes Tautas teātris ar komēdiju latgaliski “Obi lobi” un uzreiz pēc izrādes, muzicējot kapelai “Dziga”, iededzām ugunskuru, kas šogad bija “ietērpts” mākslinieka Gundara Kozlovska veidotajā “Uguns sagšā”. Uguns rakstu mirklis ir īss, bet Jāņuguns sildīja visus, kuri zaļumballē lustēja kopā ar grupu “Ginc un Es”.


lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"