46.lv
Piektdiena, 2024. g. 03. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gints, Uvis/ Гаврила, Григорий, Мария
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Seši uzņēmēji saņems Domes atbalstu

Фото: Publicitātes foto
Jau otro gadu pēc kārtas Rēzeknes pilsētas dome rīko uzņēmējdarbības projektu līdzfinansēšanas konkursu ar mērķi veicināt uzņēmējdarbības attīstību un ekonomiskās kapacitātes stiprināšanu pilsētā. Šogad, pateicoties pašvaldības līdzfinansējumam, 6 uzņēmēji realizēs savas biznesa idejas, izveidojot apmēram 17 darbavietas.
Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes projektu vadītāja Indra Brivņa informē, ka, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, uzņēmēju interese ir krietni palielinājusies. “Šogad tika iesniegti 11 projekti, kas skar dažādas sfēras. Izvērtējot projekta ideju pamatotību, kā arī tās atbilstību nolikuma prasībām, vērtēšanas komisija izvēlējās 6 projektus, kurus apstiprināja deputāti Domes sēdē,” stāsta I.Brivņa. Šogad tika atbalstīti sekojoši projekti:
 
Veikborda trases izveide Kovšu ezera pludmalē
 
Rēzeknes pilsētas iedzīvotājiem un tūristiem tiks piedāvāta iespēja Kovšu ezerā nodarboties ar veikbordu. Projekta ietvaros plānots iegādāties nepieciešamās iekārtas un inventāru, lai jau šogad varētu piedāvāt šo sporta pakalpojumu. Veikparka trase tiks izvietota ezera austrumu daļā un tā būs 240 m gara. Tiks radītas vismaz 2 jaunas darba vietas, lai nodrošinātu veikparka sistēmas darbību. Projekta kopējās izmaksas – 25 000 eiro, no kuriem domes līdzfinansējums – 3 000 eiro.
 
Jaunu ražošanas tehnoloģiju ieviešana uzņēmumā un jaunas tirdzniecības vietas atklāšana Rēzeknē (P.Brieža ielā 28A)
 
Uzņēmums “LaPizza” savu darbību uzsāka 2012.gada augustā Rēzeknes pilsētā iekārtojot picēriju-beķereju Dārzu ielā 23. Picēriju ir iepazinis plašs Rēzeknes iedzīvotāju loks. Projekta rezultātā tiks ieviesta jauna produkcija ar augstu pievienoto vērtību – saldējums no piena ar dažādām dabīgām augļu piedevām, zaļie salāti u.c. Jaunajās telpās tiks veikta iekštelpu un fasādes sakārtošana, iegādātas tirdzniecības vitrīnas, plaukti un mēbeles apmeklētājiem, kā arī tehnoloģiskās iekārtas. Tiks radītas trīs jaunas darba vietas. Projekta kopējās izmaksas – 10 890 eiro, no kuriem domes līdzfinansējums – 2 450 eiro.
 
Uzņēmuma pakalpojuma kvalitātes un efektivitātes paaugstināšana
 
Projektā tiek paredzēts iegādāties saldēšanas iekārtas, esošo vielu savākšanas un iznīcināšanas iekārtas, kā arī citas iekārtas, kas paaugstinās uzņēmuma sniegto pakalpojumu kvalitāti un efektivitāti. SIA “Moros Servis” uzņēmuma darbības virzieni ir saldēšanas iekārtu montāža, tehniskā apkope un remonts, kā arī iekārtu tirdzniecība. Uzņēmumā pašlaik strādā 5 darbinieki. Mērķa tirgus ir Rēzeknes pilsētas mazie un vidējie tirgotāji, kuri savā darbībā izmanto ledusskapjus un lielizmēra saldējamās kameras. Projektā tiek paredzēts, ka tiks radīta viena jauna papildus darba vieta. Projekta kopējās izmaksas – 3 708,21 eiro, no kuriem domes līdzfinansējums apstiprināts 1 554,11 eiro apmērā.
 
SIA “RIMORA” Mājražošanas inventāra un aprīkojuma iegāde
 
Projekta ietvaros tiek plānots iegādāties papildus aprīkojumu un inventāru, kas ļaus palielināt ražošanas efektivitāti, piedāvājot plašāku sortimentu. Līdz šim uzņēmums ir atpazīstams ar plašo pankūku piedāvājumu Rēzeknes pilsētas organizētajos pasākumos. Darba procesā un organizācijā tiks piesaistīti divi jauni darbinieki. Projekta kopējās izmaksas – 1 825 eiro, no kuriem domes līdzfinansējums apstiprināts 912,50 eiro apmērā.
 
Sietspiedes darbnīcas “Pleķis” pakalpojumu un produktu ražošanas efektivitātes paaugstināšana, inventāra un aprīkojuma iegāde
 
Šobrīd uzņēmuma darbība ir saistīta ar tekstila apdruku izveidotajā darbnīcā, kura nepārtraukti tiek pilnveidota. Projekta ietvaros plānots iegādāties aprīkojumu darbnīcas uzlabošanai – tintes printeri, kurš var printēt A3 formātā, monitoru kvalitatīvai dizainu apstrādei, infrasarkanos sildītājus plastisola krāsas iestrādei audumā. Tiek plānots darbā iesaistīt vienu jaunu darbinieku un studentus no Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles. Projekta kopējās izmaksas – 715,00 eiro, no kuriem domes līdzfinansējums – 357,50 eiro.
 
Pilna servisa auto SPA salons
 
Projekta realizācija ļaus pilsētā atvērt jaunu automašīnu uzkopšanas centru, kas sniegtu augstas klases pakalpojumus, kā, piemēram, auto virsbūves apstrāde ar nano vasku, auto ādas salona apkope un krāsošana, stiklu nano pārklājums, virsbūves iespiedumu likvidēšana, švīku likvidēšana un stikla plaisu remonts. Jaunajā auto salonā tiek plānots piesaistīt vismaz 6 jaunus speciālistus. Projekta kopējās izmaksas – 6 000 eiro, no kuriem domes līdzfinansējums – 2 170 eiro.
 
Neskatoties uz to, ka kafejnīcas “Ausmeņa Kebabs” projekts “Kafejnīcas darba zonas uzlabošana” tika apstiprināts komiteju sēdēs, Domes sēdē tika pieņemts neatbalstīt šo projektu, jo uzņēmuma darbā tika konstatēti administratīvie pārkāpumi, kā arī ņemot vērā blakus māju iedzīvotāju sūdzības.
 
I.Brivņa atgādina, ka finansējums tika piešķirts līdz 50 % no projekta budžeta attiecināmajām izmaksām. Viena pretendenta vienam projektam maksimāli pieļaujamais Domes līdzfinansējuma apmērs ir 3000 eiro. “Tā kā uzņēmējdarbības veicināšana un jaunu darba vietu radīšana ir viens no Rēzeknes pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas mērķiem, mēs arī nākotnē turpināsim rīkot šo konkursu. Līdz ar to aicinu Rēzeknes uzņēmējus jau sākt izstrādāt radošās projektu idejas, lai nākamā gada sākumā varētu izmantot iespēju saņemt finansējumu sava biznesa attīstībai,” tā Indra Brivņa.

 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"