46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Valsts robežsardzes koledžas amatpersonas rīkoja pārgājienu Jaunsargiem (foto)

Фото: VRK-Artis Vītols
Šī gada 9.oktobrī apritēs 75 gadi kopš tika izpildīta 1940.gada 3.oktobra LPSR iekšlietu tautas komisāra pavēle par Latvijas robežsargu brigādes 1.Dagdas, 2.Zilupes, 3.Abrenes, 5.Krāslavas bataljona izformēšanu un 1240 robežsargu atvaļināšanu no dienesta. Pavēlei sekoja robežsargu masveida aresti, un iznīcībai tika nolemti vairāk nekā simts robežsargu, kas savus dienesta pienākumus pildīja uz valsts austrumu robežas. Par godu šim traģiskajam notikumam Valsts robežsardze ik gadu organizē atceres pasākumus un noliek ziedus pie piemiņas vietām, portālu 46.lv informē Dace Lomanovska, VRK Robežsardzes vēstures izpētes nodaļas inspektore.
 
Šogad, godinot brīvvalsts robežsargu piemiņu, kā arī popularizējot Valsts robežsardzes struktūrvienības un, lai jauniešus iepazīstinātu ar robežsarga darba vidi un piesaistītu potenciālos kandidātus dienestam Valsts robežsardzē, septembrī un oktobrī Valsts robežsardzes koledža vidusskolu audzēkņiem organizēs pārgājienus Valsts robežsardzes Ludzas, Viļakas un Daugavpils teritoriālo pārvalžu robežapsardzību nodaļās.

Šī gada 20.maijā Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Krivandas Robežapsardzības nodaļas atbildības rajonā notika iepriekš minētā pārgājiena mēģinājums, ko organizēja VRK Militārās un fiziskās sagatavošanas priekšmetu katedras docents pulkvežleitnants V.Buls, VRK Militārās un fiziskās sagatavošanas priekšmetu katedras lektors pulkvežleitnants G.Dukšta, VRK Militārās un fiziskās sagatavošanas priekšmetu katedras vecākais inspektors virsleitnants J.Pavlovs, VRK Vispārizglītojošo priekšmetu katedras docents    pulkvežleitnants A.Cauņa un VRK Robežsardzes vēstures izpētes nodaļas inspektore seržante D.Lomanovska, iesaistot Jaunsardzes departamenta 2.novada nodaļas 44 jauniešus no 317.Zilupes jaunsargu vienības,  303.Kārsavas jaunsargu vienības, 304.Ludzas jaunsargu vienības, kā arī Viļakas un Baltinavas jaunsargu vienības. 
 
Pārgājiens sākās ar Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Krivandas Robežapsardzības nodaļas apskati, kur jaunsargi ne vien ieguva informāciju par nodaļas funkcijām un darbību, bet varēja arī apskatīt dienesta telpas, novērošanas torni, ikdienā izmantojamo robežsargu tehniku, kā arī izbraukt ar kvadricikliem un izmēģināt šaušanas prasmes mācību stendā „Scatt”. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldi, apskatei tika piedāvāts arī robežsardzes helikopters. 
 
Turpinājumā jaunieši tika nogādāti līdz pārgājiena uzsākšanas vietai – vēsturiskajam objektam – Latvijas brīvvalsts Robežsargu veikalam, kur pēc īsa vēstures stāstījuma, viņi uzsāka 5 km garu pārgājienu. Pa ceļam jaunsargi apskatīja vienu no robežsargu piemiņas vietām, kur kādreiz atradās Miņinu sardzes dienesta mītne un savu pārgājienu noslēdza trešajā vēsturiskajā objektā – pie Baltā krusta Krivandā, kas ir piemiņas zīme Mozuļu kaujās kritušajiem Kārļa Aperāta vienības cīnītājiem. Pārgājiena laikā jaunsargiem bija uzdevums fotografēt interesantus selfijus, kā arī klausīties informāciju par Valsts robežsardzi, ko sniedza Valsts robežsardzes koledžas amatpersonas. Noslēgumā notika viktorīna, kas bija izšķirošais pārbaudījums, lai noteiktu uzvarētāju vienību. 
 
Kopvērtējumā līderos izvirzījās 304.Ludzas jaunsargu vienība, taču arī pārējo vienību jaunsargi izrādīja lielu aktivitāti un bija pelnījuši būt pirmajā vietā. 
Pateicamies par sadarbību un atbalstu Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldei un Aviācijas pārvaldei.
 
 
lat.46.lv  
Foto

 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"