46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 09. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Einārs, Ervīns, Klāvs/ Василий, Степан
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Dome apbalvos labākos skolēnus un viņu pedagogus

Фото: Publicitātes foto
Rēzeknes pilsētas domes sēdē 22. maijā deputāti pieņēma lēmumu piešķirt pateicības rakstus un naudas balvas Rēzeknes vispārizglītojošo izglītības iestāžu skolēnus, kuri ir ieguvuši godalgotas vietas vai saņēmuši Atzinības rakstus valsts olimpiādēs, Latgales novada olimpiādē un Latvijas 39. skolēnu zinātniskajā konferencē.
Šajā mācību gadā pirmās vietas valsts olimpiādēs ieguva Austris Mazurs no 5.vidusskolas (ķīmija, skolotāja Inese Reksne) un Gatis Gorodničijs no 1.vidusskolas (mājturība un tehnoloģijas, skolotājs Osvalds Batņa). Katrs no viņiem saņems naudas balvu 200 eiro apmērā.

Par otro vietu valsts olimpiādēs naudas balva ir 150 eiro. Šādu apbalvojumu saņems Solvita Čerņavska no Valsts ģimnāzijas (latviešu valoda un literatūra, skolotāja Rita Širina), Jēkabs Olafs Rukmans un Domeniks Svikša no 1.vidusskolas (mājturība un tehnoloģijas, skolotājs Osvalds Batņa).
 
Trešo vietu matemātikas valsts olimpiādē ieguva Zane Zarembo no 1.vidusskolas (skolotāja Sandra Drelinga). Viņa saņems naudas balvu 100 eiro apmērā.
 
Atzinības rakstus par dalību valsts līmeņa olimpiādēs saņēma Daniels Provejs no 6.vidusskolas (latviešu valoda skolām, kas īsteno mazākumtautību programmu, skolotāja Liļjana Žukova), Zane Zarembo no 1.vidusskolas (bioloģija, skolotāja Rita Kļaviņa), Māris Jurāns no 5.vidusskolas (latviešu valoda un literatūra, skolotāja Anna Šmite), Jānis Driksna no 1.vidusskolas (mājturība un tehnoloģijas, skolotājs Osvalds Batņa), Viktorija Laura Timakova no 6.vidusskolas (krievu valoda (dzimtā) un literatūra, skolotāja Nataļja Peļņa). Rēzeknes pilsētas dome apbalvo šos piecus skolēnus ar naudas balvām 75 eiro apmērā katram.
 
Linda Daniela Anča no 5.vidusskolas saņēma Atzinības rakstu par piedalīšanos Latgales novada vācu valodas olimpiādē (skolotāja Inese Mošenoka) un naudas balvu no Rēzeknes pilsētas domes 50 eiro apmērā.
 
Par trešo pakāpi Latvijas 39. skolēnu zinātniskajā konferencē Dome apbalvo četrus skolēnus (naudas balva 100 eiro apmērā katram): Jūliju Platpīri un Lindu Pudniku no Katoļu vidusskolas (latviešu valodniecība, skolotāja Lolita Strucinska), Emīlu Baugu no Valsts ģimnāzijas (informātika, skolotāja Ināra Ustinova) un Ņikitu Ulasu no valsts poļu ģimnāzijas (vides zinātne, skolotāja Taisija Strode).
 
Bez šaubām, panākumi olimpiādēs daudzējādā ziņā ir pedagogu, kas skolēnus gatavoja dalībai novada un valsts mēroga olimpiādēs un zinātniskajās konferencēs, nopelns. Tāpēc Rēzeknes pilsētas dome pieņēma lēmumu apbalvot arī pedagogus, kuru skolēni ieguva godalgotās vietas vai saņēma Atzinības rakstus valsts un novada olimpiādēs un zinātniskajās konferencēs (naudas balvas līdz 100 eiro katram).
 
Valsts un novada olimpiāžu, Latvijas skolēnu 39. zinātniskās konferences uzvarētāju un viņu skolotāju, kā arī Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldes organizētā „Radošuma mēneša” dalībnieku apbalvošana notiks 25. maijā plkst. 14.00 Nacionālo biedrību kultūras nama zālē (Atbrīvošanas alejā 97) pasākumā „Veiksminieks 2015”.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"