46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Muzeja “Zelta putekļu” balvas sadalītas- rēzekniešiem zelts

Фото: Aleksandrs Bondarenko
22.maijā Balvu novada muzejā notika Latvijas Muzeju biedrība organizētā konkursa “Zelta puteklis 2014” uzvarētāju apbalvošana, Latgales Kultūrvēstures muzejs saņēma gada balvu nominācijā “Modernās tehnoloģijas muzejā 2014” par veiksmīgu Latgales keramikas kolekcijas un tradicionālā amata popularizēšanu un prezentēšanu virtuāli.
Lai sekmētu ilgtspējīgu un kvalitatīvu muzeju nozares attīstību, ņemot vērā muzeju radīto produktu pieejamību un nozīmi sabiedrībā, nu jau  piekto gadu pēc kārtas Latvijā Latvijas Muzeju biedrība organizēja konkursu “Zelta puteklis” un pasniedza balvas par izciliem darba rezultātiem 2014.gadā septiņās nominācijās – gada ieguldījums nacionālo vērtību saglabāšanā, bērniem draudzīgākais muzejs, gada ekspozīcija, gada izstāde, gada publikācija, mūžizglītības projekts muzejā, modernās tehnoloģijas muzejā. Rēzekniešu veikums šogad novērtēts nominācijā “Modernās tehnoloģijas muzejā 2014”.
 
Latgales Kultūrvēstures muzejā Latvijas–Lietuvas–Baltkrievijas pārrobežu programmas projekta “Virtuālā pagātne – muzeju nākotne” („The Virtual Past is a Keystone for the Future of Museums”, LLB-2-269) ietvaros ir izveidota interaktīva datu bāze – “virtuālais muzejs” (www.futureofmuseums.eu), kur var iepazīt 500 Latgales keramikas kolekcijas priekšmetus, 82 Latgales keramikas kolekcijas meistaru dažādu trauku veidus (vāzes, krūzes, bļodas, kausi, svilpaunieki, šķīvji, krājkasītes, dekoratīvas figūras, ļaki u.c.) un virtuālajā spēlē “Māla pārvērtības” soli pa solim iepazīt māla trauku veidošanu.
 
Šī gada Muzeju naktī, virtuālā spēle “Māla pārvērtības” guva tik lielu atsaucību, ka mazi un lieli spēlēt gribētāji pacietīgi gaidīja garā rindā, lai  izdzīvotu māla pārvērtību ceļu no māla sagatavošanas līdz izdedzinātam mākslas darbam. Virtuālā spēle ir pieejama tīmekļvietnē http://futureofmuseums.eu/lv/latgalian-cultural-museum-game/ceramics-of-latgale/, tomēr muzejā tā ir aizraujošāka, jo jāspēlē ar žestiem, ko uztver sensori un tas ļauj sajūtas mazliet pietuvināt realitātei. 
 
Atnāciet, pamēģiniet, novērtējiet un pārliecinieties, ka mēs visi kopā varam lepoties ar Latgales Kultūrvēstures muzeja veikumu un iegūto “Zelta putekli”!
 
 
Latgales Kultūrvēstures muzeja (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) vasaras darba laiks (no 1.jūnija līdz 31.augustam):
 
Trešdien un piektdien 11:00 – 19:00
Ceturtdien 11:00 – 18:00
Sestdien 10:00 – 16:00
Svētdien 10:00 – 15:00
Pirmdien, otrdien – slēgts 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"