46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Risks un komandas darbs – ugunsdzēsēju ikdiena jau 150 gadus

Aktīvu pilsoņu vēlme cīnīties ar postošajām ugunsnelaimēm, 150 gadu laikā, pārciešot vairāku varu uzliktās pārmaiņas, ir attīstījusies līdz valsts pārvaldītam dienestam.Par godu nozīmīgajai jubilejai Kārsavas novada priekšsēdētāja Ināra Silicka uz pieņemšanu aicināja VUDG Latgales reģiona brigādes Ludzas daļas Kārsavas posteņa ugunsdzēsējus, lai izteiktu pateicību par atbildīgo ilgo gadu darbu, portālu 46.lv informē Inese Krivmane, Kārsavas novada sabiedrisko attiecību speciāliste.
I.Silicka: “Augsti vērtēju jūsu profesionalitāti, varonību un gan fiziski, gan emocionāli smago darbu. Paldies par pašatdevi un rūpēm par mūsu iedzīvotājiem.” Tikšanās laikā tika pārrunāta ilgajos gados gūtā pieredze, izmaiņas dienesta darbā un nākotnes sadarbības iespējas. 

Posteņa komandieris Aivars Mutulis arī norādīja, ka pateicoties atbildīgajam pašvaldības darbam jau laicīgi tiek novērsti nelaimes gadījumi un atvieglots ugunsdzēsēju darbs. Pēc VUDG ieteikumiem Kārsavas novada pašvaldība šogad ir uzstādījusi Mežvidu tautas namam un pagastmājai zibens sistēmu, kura maksā gandrīz 5 tūkstošus eiro. Kārsavas kultūras nama bēniņu jumta koka konstrukcijai ir veikta pretuguns apstrāde, kuras realizācija maskā 1255 eiro. Praktiski visas pašvaldības iestādes ir nodrošinātas ar ugunsgrēku atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmām, šogad par 1560 eiro, tāda ir uzstādīta Malnavas pagasta pirmsskolas izglītības iestādē.
 
Iedzīvotāju drošība ir saskaņots pašvaldības un VUDGdarbinieku atbildīgais darbs, kur smago darbu, riskējot un darbojoties komandā veic mūsu ugunsdzēsēji. Laikiem ejot un pārvaldes formām mainoties, nemainīgs ir palicis komandas gars un patiesa degsme palīdzēt citiem, riskējot ar to, kas pašiem visdārgākais. 
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"