46.lv
Otrdiena, 2024. g. 07. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Henriete, Henrijs, Jete/ Валентин, Елизавета, Алексей, Хома, Леонтий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Sveicam medicīnas māsas Starptautiskajā Māsu dienā!

Фото: agime.files.wordpress.com
Starptautiskā Māsu diena tiek svinēta visā pasaulē katru gadu 12.maijā Florences Naitingeilas dzimšanas dienā. Viņa ir devusi būtisku ieguldījumu māsu profesijas attīstībā, formulējot māsu profesijas pamatmērķus.
F. Naitingeila bija pirmā, kas uzsvēra, ka māsas prioritārais uzdevums ir pacienta aprūpe, viņas uzsāktais virziens – atbalstīt veselības aprūpi un novērst slimības kā galvenais mērķis tiek īstenots arī mūsdienu māsu praksē. Starptautiskā Māsu Padome piemin šo svarīgo dienu, katru gadu sagatavojot un izplatot Starptautiskās Māsu dienas informatīvo materiālu, kas satur izglītojošus un sabiedrības informēšanas materiālus.

Florensa Naitingeila formulēja māsu profesijas pamatmērķus un bija pirmā, kas uzsvēra, ka māsas prioritārais uzdevums ir pacienta aprūpe. Viņas iesāktais virziens - atbalstīt veselības kopšanu un novērst slimības - kā galvenais mērķis turpinās arī mūsdienu māsu praksē.

Portāls 46.lv sveic visas Rēzeknes slimnīcas medicīnas māsas Starptautiskajā Māsu dienā! Lai Jums jauka Māsu diena un neizsīkstošs komandas darbs!
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"