46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

RA notika 19. starptautiskā studentu zinātniski praktiskā konference „Cilvēks. Vide. Tehnoloģijas”

Фото: M.Justs
22. aprīlī Rēzeknes Augstskolā (RA) norisinājās 19. starptautiskā studentu zinātniski praktiskā konference „Cilvēks. Vide. Tehnoloģijas”, informē Margarita Božko,RA Studējošo padomes Akadēmiskā un zinātniskā virziena vadītāja.
 
Konferences plenārsēdi atklāja RA rektors Edmunds Teirumnieks, novēlot visiem studentiem ražīgu un veiksmīgu konferences dienu. Konferences dalībniekus uzrunāja profesors Gotfrīds Noviks, kurš 1997. gadā uzsāka šīs konferences organizēšanu, un RA projektu koordinators Māris Igavens, aicinot studējošos pievērsties inovāciju popularizēšanā, savu ideju komercializēšanā. 

RA studente Ilze Dovgiallo plenārsēdes klausītājus iepazīstināja ar pētījumu „Kaņepju spaļu vieglbetona paneļu ražošanas līnijas tehnoloģiskais apraksts”. Daugavpils Universitātes studente Olga Valpētere piedalījās ar zinātnisko darbu „Bebra (Castor Fiber L.) darbības novērtējums meža ekosistēmās dabas parkā „Svente””, Latvijas Lauksaimniecības universitātes students Mikus Vanags prezentēja savu pētījumu „Improvement possibilities of programming languages”. Jade Augstskolas (Vācijas) studenti Henrik Malu, Elena Anissimow, Ann-Kathrin Biele uzstājās ar referātiem „Energy transition from the generation of electricity in the north of Germany to the point of the industrial use in south and west Germany” un Fabian Foerst, Kai Kroeger, Simon Podding – ar zinātnisko darbu „Industry 4.0.”.
 
Konferences laikā studentiem bija iespēja iepazīstināt publiku ar saviem pētījumiem un veidot kontaktus jauno pētnieku vidū, ka arī piedalīties diskusijās. Savus zinātniskos darbus prezentēja studenti no Latvijas – no Rēzeknes Augstskolas, Daugavpils Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Krievijas (Pleskavas Valsts universitāte) un Vācijas (Jade Augstskola). Darbs notika paralēli piecās sekcijās – vides aizsardzība, inženierzinātne, informācijas tehnoloģija, mehatronika un elektronika, ka arī bija iespējams uzklausīt studentu referātus posteru sesijā. 
 
Konferencē piedalījās ap 80 dalībnieki, ir īpaši patīkami atzīmēt, ka lielākā daļa referentu bija RA studenti, kuri uzstājās pārliecinoši un cienīgi pārstāvēja RA Inženieru fakultāti.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"