46.lv
Otrdiena, 2024. g. 07. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Henriete, Henrijs, Jete/ Валентин, Елизавета, Алексей, Хома, Леонтий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Notiks XVIII Valsts robežsardzes kinologu sacensības

Фото: VRK
Š.g. no 13. līdz 16.maijam Valsts robežsardzes koledžā tiks rīkotas XVIII Valsts robežsardzes (VRS) kinologu sacensības, kuru mērķis ir kinologu profesionālās meistarības celšana, VRS kinoloģijas jomas attīstības novērtēšana, praktiskās pieredzes apmaiņa starp Latvijas un ārvalstu kinologiem, kā arī labāko VRS teritoriālo pārvalžu, Latvijas un ārvalstu tiesībsargājošo iestāžu kinologu un dienesta suņu pēdu meklēšanas un narkotisko vielu meklēšanas specializācijās noteikšana.
 
Pēc saņemtajiem pieteikumiem, šogad sacensībās gatavojas startēt kinologi ne tikai no VRS teritoriālajām pārvaldēm, bet arī pārstāvji no VID Muitas pārvaldes, Valsts policijas, Valsts policijas koledžas, kā arī Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Moldovas kinologi.
 
Sacensības tiks organizētas divās disciplīnās: pēdu meklēšanas disciplīnā (pēdu meklēšana jauktā apvidū, personu un priekšmetu meklēšana, paklausība pēc IPO-I B daļas noteikumiem) un narkotisko vielu meklēšanas disciplīnā (narkotisko vielu meklēšana telpās, transportā un bagāžā, paklausība pēc BH noteikumiem).
 
Sacensībās startēs gan komandas (2 kinologi ar pēdu meklēšanas vai narkotisko vielu meklēšanas dienesta suņiem), gan arī individuālie dalībnieki (kinologs ar pēdu meklēšanas vai narkotisko vielu meklēšanas dienesta suni). 
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"