46.lv
Otrdiena, 2024. g. 07. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Henriete, Henrijs, Jete/ Валентин, Елизавета, Алексей, Хома, Леонтий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes Augstskolu apmeklē Comenius programmas pārstāvji

Фото: RA
7.maijā Rēzeknes Augstskolu (RA) apmeklēja Adamovas internātpamatskolas pārstāvji kopā ar Comenius programmas skolu partnerības projekta "Pamata kompetenču izveide karjeras izglītībā" dalībniekiem no Lietuvas, Polijas, Kipras, Itālijas un Turcijas (projekta vadītāja Tatjana Juškāne), informē Lolita Kivleniece-Kuzņecova, RA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.
 Tā bija projekta noslēguma vizīte, kurā piedalījās 14 pieaugušie cilvēki – projekta vadītāji un skolotāji un 21 skolēns. Programmas ietvaros dalībnieki iepazina dažādas Latgales vietas, apmeklēja finiera ražotni "Verems", Lubānas ezera bāku, koncertzāli "Gors", radošo pakalpojumu centru "Zeimuļs", iepazinās ar neformālās izglītības iespējām Latgalē.
 
Rēzeknes Augstskolas telpās notika projekta noslēguma konference. Projekta partneri prezentēja projekta rezultātus un tajā izmantotās metodes, kā arī diskutēja par projekta ieguvumiem.
 
Saistošākās un interesantākās nodarbes jauniešus gaidīja Rēzeknes Augstskolas Inženieru fakultātē. Mehatronikas laboratorijā Sanitas Šalkovskas vadībā skolēniem bija iespēja pašrocīgi veidot mirgojošas diodes, izmēģinot lodēšanas tehniku. Darbs bija gana sarežģīts, taču augstskolas studenti palīdzēja bērniem.
 
Koordinatores ārzemju studentu piesaistes jautājumos Sandas Kauliņas vadībā jaunieši iepazina Rēzeknes Augstskolu, atzīstot, ka redzētais viņus patīkami pārsteidzis.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"