46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknieši saņem konkursa «Latvijas Maksimālisti» stipendijas (foto)

Фото: La.lv
Sestdien, 16.maijā, koncertzālē „Rīga” svinīgā un emocionālā gaisotnē tika sumināti un apbalvoti stipendiju konkursa „Latvijas Maksimālisti” laureāti – stipendijas saņēma 50 talantīgākie un apņēmīgākie Latvijas skolēni, tostarp arī trīs rēzeknieši, bet 10 speckategorijas uzvarētāji saņēma planšetdatorus.
Rēzeknes 1.vidusskolas skolēns Jēkabs Olafs Rukmans tika atzīts par labāko mākslas kategorijā. Jēkabs Olafs zīmē pārsteidzošus portretus un nodarbojas ar kokapstrādi. Jaunietis atzīst, ka savu talantu sācis attīstīt pamazām – viss sācies ar primitīvām skicēm, taču viņa nodarbošanās esot viņu tā aizrāvusi, ka jaunietis pavadījis daudz iedvesmas pilnas negulētas naktis.

Neatlaidība atmaksājās, ar katru paveikto darbu jaunā mākslinieka prasmes esot attīstījušās un viņš noticēja sev – es varu! Jēkabs Olafs 1500 eiro lielo stipendiju tērēs, lai iegādātos jaunus materiālus un instrumentus, kas pavērtu viņam iespējas attīstīt savas prasmes. 

Eksakto zinātņu kategorijā 3.vietu un 500 eiro stipendiju izcīnīja Rēzeknes 6.vidusskolas skolniece Vlada Svirkovska, bet Rēzeknes Valsts ģimnāzijas skolēns Antons Maksimovs iekļuva labāko desmitniekā un saņēma 400 eiro lielu stipendiju.
 
Kopumā konkursā piedalījās 312 talantīgākie skolēni no visas Latvijas. Visaktīvāk pārstāvētās konkursa kategorijas bija sports un veselība, mūzika, māksla un speckategorija.
Skolēnus pieteikties konkursam iedvesmoja un pieteikumus pēc stingriem kritērijiem izvērtēja profesionāla žūrija, kas ir Latvijā atpazīstamas un augstus sasniegumus guvušas personības – Pauls Irbins, bērnu zinātnes centru izveidotājs, Raimonds Elbakjans, ielu kultūras un sporta kustības „Ghetto Games” izveidotājs, Aļona Bauska, modes zīmola „QooQoo” radītāja un īpašniece, grupas „Musiqq” līderi Emīls Balceris un Marats Ogļezņevs, Martins Dukurs, pasaulē godalgots Latvijas skeletonists, apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.
 
Viedokļa līderi un žūrija apbalvošanas pasākuma laikā atzina, ka izvēlēties labākos nebija viegli, jo skolēnu talanti bija patiešām iedvesmojoši un spēcīgi. Konkursa žūrija atzina, ka pieteikumus vērtēja ar lielu atbildības sajūtu, jo zina, ka daudziem skolēniem stipendijas saņemšana būs nozīmīgs pagrieziena punkts.
 
Atgādinām, ka stipendiju konkurss „Latvijas Maksimālisti” ir Maxima Latvija sociālais projekts, kas tika uzsākts 2014.gada oktobrī un dalībnieku pieteikumi tika saņemti 5 mēnešu garumā – no oktobra līdz pat februārim. Kopējais Maxima stipendiju fonds bija 30 000 eiro. 1.vietas ieguvēji katrā kategorijā saņēma 1 500 eiro stipendiju, 2.vietas ieguvēji 1 000 eiro stipendiju, bet 3.vietas ieguvēji 500 eiro stipendiju. Savukārt 35 skolēni saņēma 400 eiro lielu stipendiju. Konkursa dalībnieki tika vērtēti piecās konkursa kategorijās – eksaktās zinības, humanitārās zinības, māksla, mūzika un sports un veselība, kā arī speckategorijā 5.-6.klašu skolēniem.

 
lat.46.lv  
Foto

Комментарии (0-1/1)
Vera 20.05.2015 11:14
Malači, apsveicam!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"