46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Gar Latvijas Austrumu robežu ar velosipēdiem (foto)

Фото: VRK – A.Vītols, RA - M.Justs
Š.g. 13.maijā Valsts robežsardzes koledžas (VRK) un Rēzeknes Augstskolas (RA) personāls devās trīs dienu draudzības velobraucienā gar Latvijas sauszemes ārējo robežu, ar mērķi - veicināt Valsts robežsardzes (VRS), VRK un RA tēla atpazīstamību sabiedrības vidū, popularizēt veselīgu dzīvesveidu, veicināt patriotisko audzināšanu, kā arī piesaistīt jauniešus mācībām VRK un studijām RA. VRK dalībnieki – Andris Āboliņš, Daiga Kupcāne, Jurijs Skorodihins, Jans Pavlovičs, Artis Vītols, Viktors Bortkevičs, RA pārstāvji – Ilga Šuplinska, Māris Justs, Ivars Matisovs un Jekaterina Borisovska-Cvetkova, portālu 46.lv informē Daiga Kupcāne.
1.dienā (13.05.) brauciena dalībnieki, spītējot nelabvēlīgiem laikapstākļiem un kopumā nobraucot 70 km no Rēzeknes, pabija Kārsavas vidusskolā, kur viņus sirsnīgi sagaidīja direktors Edgars Puksts, pedagogi un skolēni. Tālāk ceļš veda uz Baltinavu. Baltinavieši vienmēr ir izcēlušies ar spītīgu lepnumu par savu novadu, latgaliešu valodu. Šī reize nebija izņēmums, jo skolas direktors Imants Slišāns ar skolēniem sagaidīja velobraucējus ar Latgales karogu un pievienojās braucienam vismaz 10 km pirms Baltinavas. Līdzīgi kā Kārsavas vidusskolā jaunieši tika iepazīstināti ar VRK mācību procesu un darba iespējām, saņēma informāciju par studijām RA un aktīvi iesaistījās datorspēlē „Aizej tur, nezin kur, atnes to, nezin ko” par Latgales novada pārzināšanu. Naktsmājas nodrošināja Punduru robežsapsardzības nodaļa.

2.dienā (14.05.) ceļš veda caur Šķilbaniem uz Viļakas Valsts ģimnāziju, kur brauciena dalībnieki tikās ar direktora vietnieci izglītības jomā Venerandu Medni, skolēniem un pedagogiem, VRK un RA pārstāvji popularizēja savas izglītības iestādes. Laika apstākļi velobraucējus arī šajā dienā īpaši nelutināja, jo saule mijās ar vēja brāzmām un lietu. Braucienam enerģētisko devu piešķīra Meža muzeja apmeklējums Žīguros un tikšanās ar muzeja veidotāju, aizrautīgu stāstnieci Annu Āzi, kura ir arī vairāku grāmatu par mežu, meža lietām un medībām autore. Izbaudot meža ielokus un putnu dziesmas, velobrauciena dalībnieki, kopumā nobrauca 70 km, otrās dienas braucienu noslēdza Bērziņu robežapsardzības nodaļā.
 
3.dienā (15.05.) velobraucēji uzsāka noslēdzošo maršruta posmu un devās uz Liepnu. Arī pirms Liepnas aktīvākie vidusskolas un pamatskolas audzēkņi un skolotāja sagaidīja velobraucējus, lai kopīgi dotos uz Liepnas vidusskolu. Īpašā gaisotnē – Pēdējā zvana dienā – skolas direktore Liene Stabinge, skolēni un pedagogi tikās ar velobraucējiem. Jāpiebilst, ka skolas direktores optimisms un dzīvotgriba, spēja aizraut iedvesmo ne tikai vietējos jauniešus, bet deva papildus spēkus arī braucējiem, kas pēdējā brauciena dienā izbaudīja pamatā tikai grants ceļus. Maršruta oficiālais beigu punkts – Pededzes robežapsardzības nodaļa – pienāca negaidot, tāpēc grupa izlēma turpināt braucienu līdz naktsmītnei, kopumā nobraucot 60 km. Naktsmājas šoreiz nodrošināja atpūtas vieta „Silenieki” un tās apburošie saimnieki – Armands Roze un Ilze Circene.
 
4.dienā (16.05.) notika atgriešanās mājvietā, Rēzeknē. Kopumā trijās dienās bija nobraukti 200 km. Šķiet, lielākais brauciena ieguvums – tikšanās ar skolēniem un skolotājiem, arī sava darba entuziastiem, kas radīja pārliecību par sīkstas pierobežas identitātes esamību, deva garīgo enerģiju un lika iemirdzēties skatam spožāk kā braucēju, tā sagaidītāju sejās.
 
Sirsnīgu paldies sakām:
 
Kārsavas vidusskolas kolektīvam, tā direktoram  Edgaram Pukstam par sirsnīgo gaisotni;
Baltinavas vidusskolas kolektīvam, tā direktoram Imantam Slišānam par patriotisko noskaņojumu, īpašo sagaidīšanu un personīgi direktora vietniecei Irēnai Kašai par gardajām kūkām;
Punduru robežsapsardzības nodaļai, tās priekšniekam majoram Robertam Kaļvam par mājīgām nakstmājām;
Viļakas Valsts ģimnāzijas kolektīvam, tās direktorei Ilzei Strapcānei par laipno uzņemšanu;
Meža muzeja veidotājai un vēsture glabātājai Annai Āzei;
Bērziņu robežapsardzības nodaļai, tās priekšniekam majoram Dzintaram Salakam par nakstmājām un īpašo Elitas Locānes cepto rabarberkūku;
Liepnas vidusskolas kolektīvam, tās direktorei Lienei Stabingei par īpašo atmosfēru un jauko uzņemšanu;
atpūtas vietas „Silenieki” saimniekiem – Armandam Rozem un Ilzei Circenei par iespēju izbaudīt Latvijas dabas skaistumu, mieru un nobaudīt gardās zivis.

 
 
 

RA un VRK pārstāvji Draudzības velobraucienā gar austrumu robežu

Posted by Rēzeknes Augstskola on Wednesday, 20 May 2015
lat.46.lv  
Foto

 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"