46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes Augstskolā licencētas divas jaunas studiju programmas

Фото: RA
Maija vidū Rēzeknes Augstskolu (RA) apmeklēja licencēšanas komisijas eksperti, kuri vērtēja augstskolas iespējas īstenot divas jaunas studiju programmas Inženieru fakultātē - pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu „Programmēšana un datortīklu administrēšana”, kā arī akadēmisko maģistra studiju programmu „Lāzertehnoloģijas”. 
Ekspertu atzinums bija pozitīvs un abās studiju programmās studijas sāksies jau 2015. gada 1. semestrī.

Inženieru fakultātes dekāne Ērika Teirumnieka norāda: „Abas studiju programmas ir ļoti aktuālas. Pārrunās ar darba devējiem ir izkristalizējies, ka vairākos uzņēmumos ir vajadzīgi tieši šādi speciālisti. Ja runājam par studiju programmu „Lāzertehnoloģijas”, tad šī programma ir unikāla. Tā tapusi sadarbībā ar Mitvaidas augstskolu Vācijā (Hochschule Mittweida) un profesoru Ļubomiru Lazovu no Bulgārijas, kurš ir arī RA vadošais pētnieks. Šobrīd RA ir ierīkojusi Lāzertehnoloģiju centru, kas ir vienīgais šāda veida centrs Latvijā. Tā būs lieliska iespēja studentiem praktizēt un apgūt jaunas tehnoloģijas, kas vērstas uz dažādu materiālu lāzergriešanu, metālu gravēšanu, marķēšanu, metināšanu, vienā vārdā to var nosaukt par makroapstrādi.

Lāzertehnoloģijas tiek pielietotas praktiski visās dzīves sfērās – komunikācijas, medicīna, vides aizsardzība u.c. Tā ir lieliska iespēja studējot maģistrantūrā divu gadu laikā paaugstināt savu kvalifikāciju ar darba tirgū pieprasītām zināšanām. Studentiem tiek piedāvāta iespēja divus semestrus studēt arī Vācijā un iegūt abu augstskolu diplomus.”
 
Jāpiebilst, ka abās studiju programmās ir paredzētas arī valsts finansētās budžeta vietas. Vairāk informāciju par uzņemšanas nosacījumiem var uzzināt RA mājas lapā www.ru.lv. 
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"