46.lv
Svētdiena, 2024. g. 28. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gundega, Terēze/ Василиса, Савва, Трохим
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknieši motokrosa svētkos Aizputē (foto)

Ir sācies Latvijas čempionāta, Latvijas kausa un Latvijas junioru čempionāta motokrosa seriāls 2015. Pirmais posms norisinājās divu dienu garumā Aizputē. Pirmā diena gandrīz pilnībā ir atdota bērnu motociklu klasēm. Pirmie uz startu devās MX 50 klases braucēji. Jau kvalifikācijā bija skaidrs, ka „Camk Latgale” sportisti ir vieni no galvenajiem pretendentiem un goda pjedestālu šajā motociklu klasē visjaunākajiem sportistiem. Pirmā braucienā lielisks starts Izdodas Ričardam Alenam Gaļčinam un pusi no brauciena notiek cīņa ar Jāni Mārtiņu Reišuli (Elksņi). Tomēr Ričardam nākas atdzīt konkurenta pārākumu un finišēt kā otrajam, informē Aigars Virza.
Labu pirmo braucienu nobrauc Rolands Bogdanovičs, brauciena laikā bija pielaistas kļūdas, kas arī bija par iemeslu finišēt 5.vietā. Savā pirmajā startā Latvijas čempionāta ietvaros labi aizvadīja braucienu Leonars Neicenieks – 7.vieta. Mūsu komandas jaunākā dalībniece Evelīna Galeja uzrāda izcilu rezultātu un finišē 9.vietā. Otrais brauciens pavisam neveiksmīgs Ričardam, pāragri startējot „iesprūst” starta barjerā. Zaudēts dārgais laiks un jāuzsāk pakaļ dzīšanās. Brauciena laikam beidzoties Ričards ir spējis izcīnīt trešo vietu. Rolands otro braucienu sāk pārliecinoši, bet vairākas kļūdas un finišā 4.vieta. Leonardam otrajā braucienā 8. rezultāts, bet Evelīnai 9.vieta.

Mūsu komandas MX 50 klases kopvērtējuma rezultāti:
  • Ričards Alens Gaļčins – 3.vieta
  • Rolands Bogdanovičs – 4.vieta
  • Leonards Neicenieks – 8.vieta
  • Evelīna Galeja             - 9.vieta (startēja 15 bērni vecumā no 4 – 9 gadiem)
MX 65 klasē ļoti labu sniegumu uzrādīja Ēriks Caunišs, pirmo gadu startējot šajā motociklu klasē tika pierādīts, ka nākotnē tiks uzrādīti augsti rezultāti. Jāpiezīmē lielais Ērika cīņas spars no starta līdz finišam. Komandai ļoti palīdzēja Marks Deniss Rauda. Dienu pirms sacensībām Markam vēl bija jāmokās ar veselības problēmām. Toties vienam no komandas līderiem Raineram Timko, bija melnā diena. Rainers uzrādīja labu rezultātu kvalifikācijā, bet pirmajā braucienā izstāšanās tehnisku iemeslu dēļ. Otrajā braucienā brauciens vispār nesanāca un Rainers palika bez ieskaites punktiem.
Mūsu komandas MX 65 klases kopvērtējuma rezultāti:
  • Marks Deniss Rauda – 11 vieta
  • Ēriks Caunišs              - 15.vieta
  • Rainers Timko          -21 vieta         (startēja 26 sportisti) 
Latvijas junioru čempionāta komandu kopvērtējumā mūsu bērnu komanda izcīna godpilno otro pjedestāla pakāpienu. Te nu jāsaka, ka par šo panākumu jāsaka paldies sportistu vecākiem, treneriem un sponsoriem.
 
MX125 klasē dalību sacensībās ņēma Rēzeknes komandas audzēkņi Dmitrijs Goršanovs un Artjoms Trofimovs. Abi nobrauca stabili abus braucienus, bet paši ar rezultātiem nav apmierināti. Abiem patīk labāk mīksta seguma trases, bet Aizputē ir diezgan ciets segums.
 
Mūsu komandas MX 125 klases kopvērtējuma rezultāti:
 
  • Artjoms Trofimovs – 8.vieta
  • Dmitrijs Goršanovs – 9.vieta (21 braucēju konkurencē)
 
Dāmu klasi no Camk Latgale komandas pārstāvēja Anastasija Ušakova, diemžēl pirmā brauciena ceturtajā aplī piedzīvots kritiens un izstāšanās no sacensībām. Par laimi Anastasija nav guvusi nopietnas traumas. Jāatzīmē, ka pagājušo sezonu Anastasija piedzīvoja smagu kritienu tieši šajā pašā trasē un tieši tanī pat tramplīnā.
 
Lielisku rezultātu sestdien uzrādīja mūsu komandas kvadru braucējs Guntis Zībergs, Q Veterāni klasē uzrādīts 6 labākais rezultāts.
 
Svētdien 26.04.2015. no „Camk Latgale” sacensībās dalību ņēma divi MX 85 klases braucēji. Labu rezultātu uzrādīja Ivo – Benedikts Skabs, kopvērtējumā 16.vieta. Nesaprotamu iemeslu dēļ trasi nespēja sadraudzēties Rūdolfs Aumeistars un tikai 20.vieta.

MX2 klasē kopvērtējumā Elvim Bartkevičam 17.vieta un iegūti pirmie punkti Latvijas čempionātā šajā prestižajā motociklu klasē.
Mūsu ekipāža B/V (motocikli ar blakusvāģi) Jānis Sedlenieks un Ģirts Indrijaitis izcīna 12.vietu 21 ekipāžas konkurencē.
MX Senioru klasē izcili sevi pieradīja komandas veterāns Raivo Freibergs, jāpiezīmē, ka Raivo sacensībās nebija startējis divas sezonas. Šo divu gadu gaitā izpalikuši arī treniņi. Te nu tiešām, meistarību nevar pazaudēt un kopvērtējumā otrā vieta. Vēl viens kluba veterāns, Jānis Mironovs izcīnīja 10.vietu.
 
Jāsaka paldies sacensību organizatoriem, par labi organizētam sacensībām!
 
Gribās izteikt lielu paldies mūsu komandas labvēļiem Rēzeknes pilsētas domei; Rēzeknes pilsētas sporta padomei; SIA „Rall”;  SIA „Rēzeknes gaļas kombināts”.
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"