46.lv
Svētdiena, 2024. g. 28. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gundega, Terēze/ Василиса, Савва, Трохим
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

4.maija sportiskie rezultāti Rēzeknē (foto)

Фото: Facebook
Otro gadu 4.maijā – Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas svētkos – Rēzeknē notikaDraudzības velobrauciensno pieminekļa “Vienoti Latvijai” līdz Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkam Raiņa ielā, kas pulcināja kopā divreiz vairāk dalībnieku kā iepriekšējā gadā. 
Šogad Draudzības velobraucienā piedalījās 300 dalībnieki no 3 gadu vecuma (jaunākie dalībnieki Oto Breidaks un Timurs Petrovs) līdz 66 gadu vecumam (pieredzējušākā dalībniece Anna Kupruka). Neparedzēti lielais skaits pārsteidza organizatorus līdz galam nesagatavotus, tāpēc atvainojamies visiem, kuri finišā nesaņēma piemiņas medaļas, bet tā kā visu dalībnieku pieteikumi un kontakti ir saglabāti, tuvākajā laikā medaļas tiks sagādātas un pasniegtas visiem velobrauciena dalībniekiem.Paldies visiem dalībniekiem, kuru kuplais skaits apliecina savstarpējo vēlēšanos būt kopā un veidot Latviju stipru un ziedošu.
 
Daudzi draugi, klasesbiedri un ģimenes bija apvienojušies komandās, pavisam piedalījās 27 komandas, īpašs prieks par ikvienu, kurš piedomājaarī pie vizuālā tēla. Saldās balvas par atraktīvu piedalīšanosDraudzības velobraucienā saņēma 5 komandas – “Pretī pavasarim”, “Vecīša cimdiņš”, “Luksofora draugi”, “Šokolāde + Rieksti” un Rēzeknes 2.vidusskolas komanda “Vtoroklaški”, kur apvienojās otrklasnieki un viņu vecāki.
 
Paldies arī visām pārējām komandām: Rēzeknes 2.vidusskolas audzēkņu komandām“Šestiklaški”, “12” un “18+”, Rēzeknes 3.vidusskolas audzēkņu komandām “Fast and Furious” un “Baikeri”, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas komandai “Orange Brigade”, Rēzeknes Augstskolas riteņbraucējiem, telpu futbola kluba “Rēzekne” futbolistiem--riteņbraucējiem, komandai “Varavīksne”, “Poligrāfserviss”, “Kosmonauti”, “Bulta”, “Ašie”, “Zelta radi”, “Kaimiņi 1+7=8”, “Strazdi”, “VRK-RA”, “Būsim kopā”, “2x2”, “Karaliskā ģimene”, “MS-IDI”, “Rižiki”, “Cietais Riekstiņš”, “Šerkinu un Piušņakovu ģimenes”, “Astahovski”.  
 
Paralēli Draudzības velobraucienam 19 komandas piedalījās izzinošā pilsētvides skrējienspēlē “Meklē, ieraugi, atrodi!” – jaunākajam skrējējam bija 3 gadi, bet pieredzējušākā bija vecmamma – 62 gadi. Katrai komandai bija jāatrod kontrolpunkti, kur vajadzēja izpildīt dažādus uzdevumus – atrisināt krustvārdu mīklu par Rēzeknes vēsturiskajiem faktiem, uzrakstīt pilsētai dzimšanas dienas novēlējumu gaidāmajā 730.jubilejā, salonā “Lāde” atrast un uzrakstīt keramikas meistara Jura Krompāna dzīvesgājumu, pie Rēzeknes pilskalna saņemt dāvanas-suvenīrus un nofotografēt selfiju pie Rēzeknes luterāņu baznīcas. 
 
Visas komandas veiksmīgi izpildīja uzdotos  uzdevumus, bet uzvarēja komanda ar nosaukumu “4+1”, kas skrējienu veica visātrāk – 30  minūtēs, otrā ieradās komanda “Aiziet!” (35 min.) un 3.vietu ieguva komanda “Zaķīšu pirtiņa” (40 min.).
 
Paldies par piedalīšanos skrējienspēlē arī citām komandām: “Uļjanova”, “Aktīvais trio”, “Free Run”, “Lieli resnie tarakāni”, “Alise”, “Black mafija”, “Y”, “Fiksiki”, “Meklētājas”, “Malači”, “Zaķu kāposti”, “2D&2R”, “Džoker”,  “Fast&Furious”  un divām komandām bez nosaukuma.
 
Sportiskās aktivitātes turpinājās arī Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā un iepretim parkam Raiņa ielānorisinājās Veiklas braukšanas sacensības, kur trīs vecuma grupās sacentās 58 dalībnieki, izbraucot ar velosipēdu dažādus šķēršļus un cenšoties izvairīties no soda punktiem. Rēzeknes pilsētā nodarbības jaunajiem satiksmes dalībniekiem vada Rēzeknes 5.vidusskolas skolotājs Ivars Silickis, kurš arī bija Veiklas braukšanas sacensību galvenais tiesnesis. Pirmo trīs vietu ieguvēji katrā vecuma grupā saņēma piemiņas kausu.
 
Jaunākajā grupā (7-10 gadi) 1.vietu izcīnīja Valērija Kuzmina (34 soda punkti) un Renāts Vaivods (20 punkti), 2.vietā – Ļera Aizazare (51 punkts) un Gustavs Timofejevs (27 punkti), 3.vietā – Igunda Logina (52 punkti) un Markuss Sīlis (29 punkti).  
 
Vidējā grupā (11-13 gadi) 1.vietu ieguva Elizabete Gaile (58 soda punkti) un Gļebs Vituškins ar absolūti labāko rezultātu (0 soda punkti), visu šķēršļus pārvarot bez neviena soda punkta, 2.vietu izcīnīja Viktorija Guščina (60 punkti) un Ralfs Arbidāns (11 punkti), 3.vietu – Viktorija Vendina (64 punkti) un Ričards Oļševskis (23 punkti). 
 
Vecākajā grupā (14 gadi un vairāk) 1.vietu izcīnīja Armanda Taškāne (3 soda punkti) un Edgars Škutāns (3 punkti), 2.vietā Eva Proveja (28 punkti) un Lauris Stikuts (12 punkti) un trešajā vietā Diāna Kempiša (39 punkti) un Guntis Guzikovskis (20 soda punkti).
 
Svētku programmas ietvaros mazi un lieli iesaistījās arī radošajās darbnīcās, vēroja Rēzeknes karatē kluba “Sakura” un telpu futbola kluba “Rēzekne” sporta demonstrējumus, griezās rotaļdejās kopā ar Rezeknes folkloras draugu kopu “Vīteri”, iepazina Rēzeknes Augstskolas teātra “ĶerRA” krāsainās pasakas, dziedāja līdzi Ozolmuižas pagasta folkloras kopai“Ūzuleņi”, Rēzeknes 5.vidusskolas popgrupai “Šurumburums”, brāļiem Puncuļiem un grupai “Velvet” no Līvāniem.


 
 
 

Draudzības velobrauciens, skrējienspēle, veiklas braukšanas sacensības, radošās darbnīcas, muzikāli un sportiski priekšnesumi Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā Raiņa ielā.04.05.2015.

Posted by Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs on Tuesday, 5 May 2015
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"