46.lv
Svētdiena, 2024. g. 28. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gundega, Terēze/ Василиса, Савва, Трохим
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Nacionālo biedrību kultūras namā notiks interaktīvs pasākums šovs „Es mīlu Latviju visvairāk, jo...”

Фото: tvnet.lv
Ceturtdien, 7. maijā plkst. 17.00 Nacionālo biedrību kultūras namā projekta „Biedrības „Baltā māja” pieredze un zināšanas mazākumtautību iedzīvotāju integrācijai Latvijas sabiedrībā” ietvaros notiks interaktīvs pasākums/ šovs „Es mīlu Latviju visvairāk, jo...”.
Pasākumā pieci projekta dalībnieki no Rēzeknes pilsētas biedrības „Teātris-studija „Joriks”” sacentīsies, rādot savas zināšanas par dažādiem ar Latviju saistītiem jautājumiem. Pasākuma norisi kuplinās vietējo pašdarbības kolektīvu uzstāšanās, arī tā skatītāji tiks aktīvi iesaistīti pasākuma norisē. Ieeja pasākumā bez maksas.

2014. gada nogalē tika uzsākta projekta „Biedrības „Baltā māja” pieredze un zināšanas mazākumtautību iedzīvotāju integrācijai Latvijas sabiedrībā” (Projekta Nr.: 2013.EEZ/PP/2/MAC/035/050) ieviešana. Projekts atbalstīts Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.-2014. gada perioda programmas „NVO fonds” apakšprogrammā „NVO projektu programma”. Projekta mērķis ir sekmēt mazākumtautību NVO un to dalībnieku aktīvāku iekļaušanos Latvijas sabiedrībā un iesaistīšanos pilsoniskās līdzdalības procesos. Biedrība „Baltā māja” projektu ievieš kopā ar partneriem – Latgales un Zemgales reģiona mazākumtautību NVO: baltkrievu kultūras un izglītības biedrību „Uzdim” (Daugavpils); Rēzeknes pilsētas biedrību Teātris-studija „Joriks” (Rēzekne); ukraiņu kultūrizglītojošo biedrību „Javir” (Jēkabpils); slāvu biedrību „Uzori” (Līvāni). Jau kopš 2015. gada sākuma notiek  latviešu valodas apmācības un integrācijas kursi, kuros četru mazākumtautību NVO dalībnieki speciālistu vadībā apgūst valsts valodu un jaunas zināšanas par Latvijas valsts vēsturi, ģeogrāfiju, tradīcijām.
Programmu finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts.
 
Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.
 
Šī preses relīze ir sagatavota ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Latvijas valsts finansiālu atbalstu. Par informācijas saturu atbild biedrība „Baltā māja”.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"