46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes novada pašvaldības pārstāvji pieredzes apmaiņā Preiļos

Фото: Jolanta Rubine, Ilona Skorodihina
29. aprīlī Preiļu novada domē bija ieradušies deputāti un pagastu pārvalžu vadītāji no Rēzeknes novada pašvaldības, pilsētas informācijas portālu tīPreiļu novada pašvaldībā.
Delegāciju sešpadsmit cilvēku sastāvā vadīja Rēzeknes novada domes priekšsēdētāja vietniece Elvīra Pizāne. Viesošanās mērķis bija iepazīties ar mūsu pašvaldībā paveiktajiem darbiem, smelties idejas un dalīties pieredzē.
 
Domes priekšsēdētāja Maruta Plivda ar prezentācijas palīdzību kaimiņu kolēģus iepazīstināja ar dzīvi Preiļu novadā, prioritātēm un sasniegumiem, kā arī ieplānotajiem darbiem. Rēzekniešus interesēja izglītības pieejamība un projektu realizācija, piesaistot Eiropas Savienības finansējumu, savukārt pagastu pārvalžu vadītāji dalījās pieredzē ar pagastu teritorijām piešķirto līdzekļu un darbu plānošanu. Kolēģi atzinīgi novērtēja Preiļu novada pašvaldības atbalstu izglītībai, nodrošinot 1. – 9. klašu skolēniem brīvpusdienas, kā arī uzteica veiksmīgo pieredzi attiecībā uz ēku energoefektivitātes uzlabošanas pasākumiem Preiļos. Preiliešiem bija daudz jautājumu kolēģiem par rekonstrukcijas gaitu un ieguldīto līdzekļu piesaisti attiecībā uz nupat aprīļa beigās atklāto restaurēto Lūznavas muižu Rēzeknes novadā.
 
Vizītes turpinājumā ciemiņi Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja vadītājas Teklas Bekešas vadībā apmeklēja Preiļu muižas kapelu un Preiļu 1.pamatskolas muzejā izstādīto izstādi "Jāzeps Baško – gaisa fūrmanis". Viesojoties Preiļu Galvenajā bibliotēkā, kolēģi izteica lielu sajūsmu par moderno un daudzfunkcionālo bibliotēkas piedāvājumu.
 
Ciemiņi iepazinās ar tūrisma iespējām Preiļu un Riebiņu novada Tūrisma informācijas centrā, kā arī Jauniešu centra "Četri" vadītāja Santa Ancāne pastāstīja par jauniešu aktivitātēm novadā. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"