46.lv
Svētdiena, 2024. g. 28. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gundega, Terēze/ Василиса, Савва, Трохим
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Vēstures mirkļu pietura “Vēsturiskais 1990. gada 4. maijs”

Фото: Aleksandrs Bondarenko
12.maijā plkst. 14:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) notiks Vēstures mirkļu pietura “Vēsturiskais 1990. gada 4. maijs”, informē Linda Suhanova, Latgales Kultūrvēstures muzeja kultūrvēstures speciāliste
 
Šogad aprit 25 gadi kopš 1990. gada 4. maijā pieņēma deklarāciju “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu”, kad atjaunoja Satversmes sapulces 1922. gada 15. februārī pieņemto Latvijas Republikas Satversmi. Gadadiena mūsu pilsētā ir  atzīmēta vairāku dienu garumā (Latvijas Radio tiešraides, Draudzības velobrauciens u.c.), bet ir vērts vēlreiz ieklausīties tā laika notikumos, kas Latvijas vēsturē ir vieni no svarīgākajiem.
 
Tāpēc šoreiz Vēstures mirkļu veltīta Trešās Atmodas notikumiem pilsētā un valstī, jo Rēzekne Atmodas laikā bija kļuvusi par visas Latgales notikumu centru, kad sabiedrība aktīvi un emocionāli iesaistījās dažādās kustībās (LTF, H-86, LNNK, IF, u.c.) un piedalījās mītiņos. Sevišķas emocijas bija tieši 4.maijā – sēžot pie saviem radioaparātiem tika skaitīta katra balss “Par”. 
 
Lai dziļāk izprastu 4.maija nozīmi Vēstures mirkļu pieturā muzejā piedalīsies Gunārs Klindžāns, kurš 1990. gada 4.maijā bija Latvijas PSR Augstākās Padomes deputāts un balsoja par Latvijas neatkarības deklarāciju, kā arī Atmodas laika Rēzeknes pilsētas vadītāji – Aleksejs Avots un Jānis Karro, kuri devuši nozīmīgu ieguldījumu mūsu pilsētas attīstībā.
 
Aicinām piedalīties 3. Atmodas laika lieciniekus, skolēnus, rēzekniešus, visus interesentus!
 
 
Ieejas maksa Vēstures mirkļu pieturā: pieaugušajiem 1,50 EUR, skolēniem 0,80 EUR.
 
FOTO: 1990. gada 25.maijs – Vēlētāju Piketa akcija Pilsētas padomes ārkārtas sesijas laikā pie Rēzeknes izpildkomitejas. Tika lemti jautājumi par politisko un ekonomisko situāciju Rēzeknē sakarā ar LPSR AP Deklarācijas “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu” pieņemšanu. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"