46.lv
Svētdiena, 2024. g. 28. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gundega, Terēze/ Василиса, Савва, Трохим
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Otrā pasaules kara upurus pieminēs arī Rēzeknē

Фото: DELFI
Piektdien, 8.maijā, Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā, plkst.11.00 Latvijas Antihitleriskās koalīcijas cīnītāju apvienības (LAKCA) Rēzeknes reģionālās nodaļas pārstāvji, pašvaldības deputāti un goda viesi pilsētā apmeklēs kritušo karavīru apbedījumu un piemiņas vietas, kur noliks ziedus un vainagus.
Savukārt plkst.13.00 Miera ielas kapos notiks aizlūgums par kritušajiem karavīriem, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.
 
No plkst.13.00 līdz plkst.14.00 LAKCA valde izsniegs dāvanas veterāniem un Otrā pasaules kara dalībniekiem, savukārt plkst.14.00 Nacionālo biedrību kultūras namā notiks svinīgs pasākums un koncerts.
 
Savukārt rīt Rēzeknē notiks uzvaras pār nacistisko Vāciju 70.gadadienai veltīti pasākumi. Plkst.16.30 notiks ziedu nolikšana pie pieminekļa Rēzeknes atbrīvotājiem ("Aļoša"), spēlēs pūtēju orķestris "Rēzekne", bet plkst.17.00 sāksies mītiņš par godu uzvaras 70.gadadienai, kam sekos svētku koncerts ar viesu no Krievijas, Pleskavas un citu radošo kolektīvu piedalīšanos.
 
Pieminot Otrā pasaules kara upurus un svinot sabiedroto uzvaras pār nacistisko Vāciju 70.gadadienu, šodien un 9.maijā dažādi piemiņas un svētku pasākumi notiks arī Daugavpilī.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"