46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzekne turpina attīstīt sadarbību ar Baltkrieviju

Фото: Publicitātes foto
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs kopā ar Rīgas domes delegāciju darba vizītes ietvaros apmeklēja Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku, kur norisinājās vairākas Latvijas – Baltkrievijas sadarbību veicinošas aktivitātes.
Kā pastāstīja pilsētas mērs, Rēzekne tika prezentēta starptautiskajā tūrisma izstādē “Atpūta 2015” kopējā Latvijas stendā. Izstādes laikā tika nodibināti kontakti ar vairākiem baltkrievu tūrisma operatoriem, kuri izrādīja interesi par atpūtas iespējām pilsētā Latgales sirdī. “Baltkrievijas tūristi ir viena no mūsu mērķauditorijām, un pēdējo gadu laikā viņu skaits gan Latvijā kopumā, gan arī Rēzeknē atsevišķi ir pieaudzis, līdz ar to mums ir svarīgi zināt potenciālo tūristu vēlmes, lai piedāvātu maksimāli interesantu tūrisma produktu, pielāgotu viņu vajadzībām,” teica A.Bartaševičs.

Vizītes ietvaros bija iespēja apmeklēt Minskas automobiļu rūpnīcu, kur tiek ražotas gan kravas mašīnas, gan arī autobusi, kas atbilst visām Eiropas Savienības prasībām. Rēzeknes mērs atzīmēja, kā nākotnē, kad kļūs aktuāls jautājums par SIA “Rēzeknes Satiksme” autoparka atjaunošanu, tiks ņemts vērā arī Minskas automobiļu rūpnīcas piedāvājums. Delegācija apmeklēja arī Minskas ledus arēnu, kur speciālisti dalījās pieredzē par ledus arēnas ekspluatāciju un citiem svarīgiem jautājumiem, kuri jāņem vērā, būvējot Olimpisko centru.
 
Minskā notika arī tikšanās ar Latvijas vēstnieku Baltkrievijā Mihailu Popkovu un Minskas pilsētas izpildkomitejas pārstāvjiem.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"