46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Noskaidroti „Sergeja Boļšakova vārdā nosaukto inovatīvo pētniecisko ideju konkursa” uzvarētāji Rēzeknes Augstskolā

Фото: M.Justs
10. aprīlī Rēzeknes Augstskolā (RA) notika Informācijas diena. Dienas gaitā apmeklētājiem tika piedāvātas dažādas aktivitātes, viena no tām bija „Sergeja Boļšakova vārdā nosaukto inovatīvo pētniecisko ideju konkursa” fināls, kurā piedalījās četri RA studenti, prezentējot savus zinātniskos darbus un cīnoties par naudas balvām, kuru kopējais fonds bija EUR 1000.00. Pasākuma atklāšanā RA rektors Edmunds Teirumnieks pateicās konkursa rīkotājiem un vēlēja veiksmi dalībniekiem. Savukārt eksrektore, profesore Irēna Silineviča dalījās atmiņās par pašaizliedzīgo, erudīto, zinošo RA darbinieku Sergeju Boļšakovu. „Sergejs īsajā mūžā spēja izdarīt daudz, atstājot aiz sevis ne tikai pozitīvas atmiņas par draudzīgo, saprotošo attieksmi, bet arī apbrīnu par to degsmi un pašaizliedzību, ar kuru viņš steidzās dzīvot, strādāt. Es novēlu, lai konkursa laureāts būtu šīs stipendijas cienīgs cilvēks,” akcentēja Irēna Silineviča. 
Konkursā piedalījās Karīna Germane, klāstot tēmu „Latgales reģiona izaugsmes scenārijs”, Agita Šekova un Irīna Drugoveiko prezentēja „Unikālās drēbes”, Valentīna Pužule iepazīstināja ar „Mobilā keramzīta un klinkera ražotne no Kupravas māla” un Deniss Morozs izklāstīja ideju „Check-assistant module”.

Studentu prezentētās idejas rūpīgi vērtēja kompetenta žūrija: RA zinātņu prorektore Ilga Šuplinska, Ekonomikas un pārvaldības fakultātes dekāne Iveta Mietule, RA projektu koordinators Māris Igavens, Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, Biznesa inkubatora vadītāja Aija Vanaga, RA Studējošo padomes Zinātnes virziena vadītāja Margarita Božko un RA Studējošo padomes Finanšu daļas vadītāja Dagnija Kotāne.

Jāuzsver, ka D. Moroza ideja, iegūstot skatītāju atzinību un vislielāko balsu skaitu sociālajā tīklā Facebook.com, tika apbalvota arī ar Simpātijas balvu – 100 eiro. Tāpat tika piešķirta specbalva no Biznesa inkubatora vadītājas A. Vanagas – biznesa vadības konsultācijas 300 eiro vērtībā, ko saņēma A. Šekova un I. Drugoveiko ar savu inovatīvo ideju „Unikālās drēbes”. 
 
Kā stāsta konkursa uzvarētājs Deniss, tad iegūtā nauda būs labs atbalsta elements komponenšu iegādei un moduļa attīstīšanai. Tāpat studentam jau ir radušās vēl citas idejas, kas saistītas ar savu specialitāti un kuras varētu ar iegūto finansējumu aktualizēt. Konkursa laureāts atzīst, ka pētījums ir iesākts, darbojoties ar komerctransporta uzņēmumiem, kuri savukārt ir izrādījuši interesi un dod zaļo gaismu šāda moduļa komercializēšanai, pievienojot viņu pakalpojumu klāstam Check-assistant module. Deniss atzīst, ka šāda iespēja mudina ātrāk pabeigt moduli un laist to darbībā. 

Inovatīvo ideju konkurss ir noslēdzies. Jācer, ka tas būs devis jaunas ierosmes arī citiem studentiem, kuri izvēlēsies īstenot savas idejas dzīvē un iepazīstinās ar tām arī plašāku sabiedrības daļu. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"