46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

VUGD aicina sakopt teritoriju; informē arī Lauku atbalsta dienestu par kūlas degšanas vietām

Фото: Publicitātes foto
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigādes Rēzeknes daļa atgādina, ka zemes īpašniekiem jāsakopj viņu īpašumā esošā teritorija, lai samazinātu kūlas ugunsgrēku skaitu. 
Kā informēja VUGD Latgales reģiona brigādes Rēzeknes daļas komandieris kapteinis Viktors Ščavinskis, saistībā ar kūlas ugunsgrēkiem VUGD kontrolē, vai tiek ievērotas LR Ministru kabineta noteikumu Nr.82 „Ugunsdrošības noteikumi” prasības. Ja konstatēts pārkāpums, jāuzsāk administratīvā lietvedība saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu.

Ugunsdrošības noteikumos noteikts, ka ikvienas personas pienākums ir nepieļaut ugunsgrēka izcelšanos vai darbības, kas var novest pie ugunsgrēka. Objekta teritorija jāattīra no degtspējīgiem atkritumiem, bet ap ēkām 10 metrus platu joslu jāattīra no sausās zāles un nenovākto kultūraugu atliekām. Ugunsdrošības noteikumos arī norādīts, ka zemes īpašniekam (valdītājam) jāveic nepieciešamie pasākumi, lai objekta teritorijā nenotiktu kūlas dedzināšana.
 
  • Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu,par zemes apsaimniekošanas pasākumu neizpildīšanu un zāles nepļaušanu, lai novērstu kūlas veidošanos, naudas sods fiziskajām personām ir no 140 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām – no 700 līdz 2900 eiro;
  • par normatīvajos aktos noteikto ugunsdrošības prasību pārkāpšanu naudas sods fiziskajām personām ir no 30 līdz 280 eiro, juridiskajām personām – no 280 līdz 1400 eiro;
  • par kūlas dedzināšanu – naudas sods fiziskajām personām ir no 280 līdz 700 eiro.
VUGD informē arī Lauku atbalsta dienestu par kūlas degšanas vietām. Šo zemju īpašniekiem par lauku nesakopšanu un kūlas degšanu tiks samazinātas izmaksājamās subsīdijas.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"