46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Aizsardzības ministrs Rēzeknē piedalīsies diskusijā par jauniešu motivāciju iesaistīties valsts aizsardzībā

Фото: DELFI
Ceturtdien, 16.aprīlī, plkst.11.00 Rēzeknes Augstskolā aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis piedalīsies diskusijā par Valsts aizsardzības koncepcijas (VAK) izstrādi, lai iepazītos ar jauniešu motivāciju iesaistīties valsts aizsardzībā.
Diskusijas laikā apzinās jauniešu vērtējumu, vai ir nepieciešamas perspektīvā kādas izmaiņas, lai jaunieši aktīvāk iesaistītos Jaunsardzē, Zemessardzē un Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS). 

„Jauniešu vērtējums par iesaistes iespējām Jaunsardzē, Zemessardzē un NBS, tieši ietekmēs politikas plānošanu šobrīd, kad aktuāla karavīru un zemessargu skaita palielināšana, un kaujas spēju paaugstināšana,” uzsver aizsardzības ministrs.
 
Jau ziņots, ka turpinot diskusijas par VAK izstrādi, notiks vairākas publiskās diskusijas Latvijas augstskolās, kuru mērķis ir pārrunāt jauniešu iespējas un motivāciju iesaistīties valsts aizsardzības nodrošināšanā. Visās diskusijās piedalīsies aizsardzības nozares amatpersonas, kā arī Jaunsardzes instruktori un Zemessardzes pārstāvji.

Diskusija norisināsies Rēzeknes Augstskolā (Atbrīvošanas alejā 115, Rēzeknē, aktu zālē).
 
Diskusijas mērķis ir rast atbildi uz jautājumiem:
 
  • Kāda ir jauniešu motivācija iesaistīties valsts aizsardzībā un tās nodrošināšanā?
  • Kas ir tie faktori, kas mudina vai attur sabiedrību iesaistīties valsts aizsardzībā?
  • Vai valstij būtu kas jāmaina, lai jaunieši aktīvāk iesaistītos Jaunsardzē, Zemessardzē un NBS?
     
Debašu diskusijā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, jaunsardzes instruktori, zemessardzes pārstāvji un Debašu centra komandas.
 
Ierasties aicināts ikviens interesents. Pēc debatēm klausītājiem būs iespēja iesaistīties diskusijās, izteikt savu viedokli un uzdot jautājumus.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"