46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Dome atbalsta Rēzeknes skolēnu dalību projektā „Sporto visa klase”

Фото: skaties.lv
Domes deputāti pieņēma lēmumu atbalstīt Rēzeknes skolēnu dalību Latvijas Olimpiskās komitejas īstenotajā projektā „Sporto visa klase”. Nolemts uzdot pilsētas Izglītības pārvaldei iesniegt projekta pieteikumu Latvijas Olimpiskajā komitejā un no pašvaldības līdzekļiem nodrošināt projekta īstenošanai nepieciešamo līdzfinansējumu 7227,50 eiro apmērā.
Projekta programma sastāv no veselības pārbaudes un fizisko spēju novērtēšanas testiem, iegūto datu analīzes, dokumentālās filmas uzņemšanas, kā arī finālsacensībām visām projektā iesaistītajām klasēm.

Projekta ideja – katra iesaistītā klase sporto vienu stundu katru mācību dienu, kas sastāv no divām sporta stundām un trīs fakultatīvām sporta nodarbībām, projekta mērķis – uzlabot 3. klases skolēnu fizisko sagatavotību un stāju. Fakultatīvās sporta stundas iekļauj vienu peldēšanas nodarbību un divas nodarbības saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas izstrādātu paraugprogrammu.
 
2014./2015.gadā īstenotajā projektā piedalījās 162 skolēni no Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Rīgas, Valmieras un Ventspils izglītības iestādēm. Projektā tiek iekļauta viena pašvaldības izglītības iestādes klase, taču pēc iepriekšējā gada pasākuma bērnu vecāku atsauksmes ir ļoti pozitīvas un izskanējusi doma, ka šādā projektā jāiesaista pēc iespējas lielāks skolēnu skaits.
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs uzskata, ka mūsdienās moderno tehnoloģiju laikā ir ārkārtīgi svarīgi piedāvāt bērniem pēc iespējas plašāku aizraujošu fizisko nodarbību loku. Tieši tādēļ, domājot par bērnu veselību, pilsētas dome pievērš daudz uzmanības sporta infrastruktūras attīstīšanai un uzlabošanai pilsētā, un tādēļ arī domes sēdē labprāt tika atbalstīta ideja piedalīties projektā „Sporto visa klase”.
 
Izlozes kārtībā izvēlētajai skolai un klasei tiks iegādātas sporta formas un nepieciešamā inventāra komplekts. Projekta „Sporto visa klase” finansēšanā netiek izmantoti valsts sporta budžeta līdzekļi. Projektu finansē LOK un Starptautiskās Olimpiskās komitejas programma “Olimpiskā Solidaritāte”, iesaistītās pašvaldības un reģionālie Olimpiskie centri, Latvijas Futbola federācija, kā arī piesaistītie partneri un atbalstītāji. Projekta aktivitāšu norises laiks: 2015.gada 2.novembris – 2016.gada 20.maijs.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"