46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Kriminālvajāšanai nosūtīts kriminālprocess par Rēzeknes uzņēmēja slepkavības lietu

Фото: DELFI
Jau ziņots par 2014.gada 31.janvāra slepkavību Rēzeknē, kad kādā privātmājā tika sašauts 1965.gadā dzimis uzņēmējs, mājas īpašnieks, kurš notikuma vietā no gūtajām traumām mira. Toreiz kriminālprocesa izmeklēšanā, kas bija uzsākts pēc  Krimināllikuma 117.panta 9.punkta tika iesaistītas dažādas kriminālpolicijas struktūras, kuras aktīvi strādāja šī nozieguma atklāšanai un vainīgo personu noskaidrošanai, informē Anastasija Laizāne VP Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore.
 
2014.gada septembrī iespējamam slepkavības izpildītājam un viņa līdzdalībniekam – 1993. un 1983.gadā dzimušajiem vīriešiem - tika uzrādīta apsūdzība par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā.  

Turpinot kriminālprocesa izmeklēšanu pēc diviem Krimināllikuma pantiem – par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā (117.panta 9.punkts) un par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi organizēta grupa (118.panta 5.punkts), VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturēja vēl četrus 1966., 1969.,1979. un 1984.gadā dzimušus vīriešus, kuri tika atzīti par aizdomās turamajiem, bet vēlāk apcietināti. Starp apcietinātajiem bija arī iespējamais šī nozieguma pasūtītājs un viņa līdzdalībnieki.
 
13.aprīlī, minētais kriminālprocess tika nodots kriminālvajāšanas uzsākšanai Latgales tiesas apgabala prokuratūrai.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"