46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

R.Vējonis: Katru dzīves dienu mums jābūt patriotiem (foto)

Фото: M.Justs
Ceturtdien, 16.aprīlī, plkst.11.00 Rēzeknes Augstskolā aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis piedalījās diskusijā par Valsts aizsardzības koncepcijas (VAK) izstrādi, iepazinās ar jauniešu motivāciju un vēlmi iesaistīties valsts aizsardzībā.
Debašu diskusijā piedalījās aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, jaunsardzes instruktori, zemessardzes pārstāvji un Debašu centra komandas, argumentējot jauniešu vēlmi un motivāciju iesaistīties valsts aizsardzībā, kā arī paužot argumentus, kāpēc jaunieši nevēlas iesaistīties valsts aizsardzībā.

Debašu laikā vairākkārt izskanēja tēzes “runājot par valsts aizsardzību, ir jārunā par patriotismu, cik lielā mērā jaunieši jūtas savas valsts patrioti.”
 
Ministrs vairākkārt uzsvēra, ka “būtiski ir saprast, kāds ir sabiedrības noskaņojums, kā jaunieši paši izjūt savu lomu valsts aizsardzībā, cik lielā mērā iesaistās ar valsts aizsardzību saistītās nozarēs un ne tikai, jo jaunieši ir tie, kas veido mūsu valsti. Mums jābūt katru dzīves dienu patriotiem. Es tomēr ticu, ka patriotisms nav tikai vienu nedēļu gadā, laika periodā no 11.  līdz 18. novembrim ”- tā ministrs.
 
Diskusijas laikā vairākkārt tika uzsvērtas aktuālākās problēmas, kāpēc jaunieši nevēlas iesaistīties ar valsts aizsardzību saistītās struktūrās, kā galvenās no tām patriotisma jūtu trūkums un vāja fiziskā sagatavotība. 
 
Šobrīd jauniešiem ir iespēja iesaistīties jaunsardzē, kā arī vēlāk turpināt savas gaitas Zemessardzē un kļūt par Latvijas valsts aizstāvjiem. Atzīmēsim, ka jaunieši aktīvi iesaistās dažādās jaunsardzes aktivitātēs, lai lietderīgi piepildītu savu brīvo laiku, kā arī attīstītu jaunas prasmes un iemaņas, kas ļauj jau salīdzinoši agrā vecumā profesionāli pilnveidoties militārajā jomā.
 
Atbildot uz portāla 46.lv jautājumiem kādā veidā vēl vairāk var veicināt sadarbību ministriju līmenī, lai iedzīvotājos veicinātu patriotismu, kā arī vēlmi iesaistīties valsts aizsardzībā ministrs pauda nostāju: 
 
“Runājot par aizsardzības robežas nostiprināšanu, tad mums ir vistiešākā sadarbība ar Iekšlietu ministriju, pašos pamatos tiek īstenots milzīgs kopdarbs. Šobrīd daudz ciešāka sadarbība veidojas ar Izglītības un zinātnes, kā arī Veselības ministriju. Izglītības un veselības jautājumi, kuri varbūt nav tradicionāli saistīti ar Aizsardzības ministriju lielākā vai mazākā mērā izkristalizē to, ka jauniešiem šobrīd ir nepietiekama fiziskā sagatavotība, kā arī skolās tiek maz runāts par patriotisms, valsts pamatvērtībām. Mēs redzam, ka jauniešos kaut kā pietrūkst un mums ir jāvēršas tas par labu, tikai veicot kopīgu darbu ministriju līmenī, lai mūsu jaunieši, līdz ar to visa sabiedrība būtu fiziski sagatavota. Runājot par patriotismu, tad audzināšana sākas ģimenē un pamatvērtības, un izpratne par notiekošo ir ne tikai valsts, bet arī ir ģimenes atbildība. ”
 
lat.46.lv  
Foto

 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"