46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes SEZ komercsabiedrību darbības rādītāji pieaug

Фото: lvportals.lv
Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) komercsabiedrībās 2014. gadā veikti ilgtermiņa ieguldījumi par vairāk nekā 23 miljoniem eiro un tas ir divkāršots investīciju apjoms salīdzinājumā ar 2013. gada rādītājiem. Par 17 procentiem pieauguši arī uzņēmumu apgrozījuma radītāji. Kā liecina Rēzeknes pilsētas un Rēzeknes novada pašvaldību kopīgās iestādes “Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas pārvalde” informācija par 17 RSEZ komercsabiedrību apkopotajiem neauditētajiem datiem, to kopējais apgrozījums 2014. gadā sasniedza 64 miljonus eiro, un tas ir augstākais rādītājs kopš RSEZ izveides. Lielākie ražošanas uzņēmumi, kas darbojas kā RSEZ komercsabiedrības, ir bērza saplākšņa ražotne “VEREMS”, koka granulu ražotājs “NewFuels” un metālapstrādes uzņēmums “LEAX Rēzekne”, informē Skaidrīte Baltace, RSEZ pārvaldes sabiedrisko attiecību konsultante.
 
RSEZ komercsabiedrības 2014. gadā nodarbināja ap 775 strādājošo. Lielākie darba devēji ir “VEREMS” RSEZ SIA, SIA “LEAX Rēzekne” RSEZ un RSEZ “Magistr Fiskevegn Group.MFG” SIA. Kopš 2010. gada RSEZ uzņēmumos ir radītas vairāk nekā 200 jaunas tiešās darbavietas un vairāk nekā 500 netiešās darbavietas. Piemēram, “VEREMS” RSEZ SIA vien rada 384 papildus netiešās darbavietas. 
 
Kopumā RSEZ komercsabiedrībās ir ieguldīti vairāk nekā 80% no visām ārvalstu tiešajām investīcijām Rēzeknes pilsētā. Kopš RSEZ izveides 1997. gadā komercsabiedrības ir veikušas ilgtermiņa ieguldījumus infrastruktūras un tehnoloģiju attīstībā gandrīz 125 miljonu eiro apmērā, no tiem 66,1 miljoni eiro ir ieguldīti kopš 2010. gada, t.sk. 23 miljoni eiro 2014. gadā. 
 
“RSEZ pārvaldes darbs tiek organizēts tā, lai nodrošinātu uz klientu vajadzībām balstītu un uz rezultātu vērstu darbību un labas pārvaldības principus attiecībā gan pret esošajām RSEZ komercsabiedrībām, gan potenciālajiem investoriem. Turklāt vienīgais atteikumu iemesls komersantiem iegūt RSEZ statusu var būt ierobežojumi, kas noteikti Latvijas un Eiropas Komisijas normatīvajos aktos, kas regulē RSEZ darbību. Daudzas RSEZ komercsabiedrības ir atpazīstamas ne vien Latvijā, bet arī ārvalstīs un tas palīdz piesaistīt arī citus ārvalstu investorus. RSEZ uzņēmumu veiksmes stāsti ir kā signāls citiem potenciālajiem uzņēmējiem, ka Rēzekne ir vieta, kur var sekmīgi veidot uzņēmējdarbību, ko apliecina arī 2014. gada darbības rezultāti,” uzsver pašvaldību iestādes “Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas pārvalde” pārvaldniece Sandra Ežmale.
 
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols: “Rēzekne ir viena no tām pašvaldībām, kura aktīvi sadarbojas ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, piedāvājot investoriem labas iespējas ražotnēm. Oktobrī kopā ar Rēzeknes pašvaldību rīkosim Starptautisku uzņēmējdarbības forumu „Global Business Forum”, kura mērķis ir palielināt Rēzeknes  un tās reģiona atpazīstamību ārvalstu uzņēmēju vidū, piesaistot investīcijas un veicinot ārvalstu uzņēmumu sadarbību ar vietējiem uzņēmējiem. Esmu pārliecināts, ka mērķtiecīga LIAA un Rēzeknes sadarbība investoru piesaistē nākotnē nesīs vēl lielākus ieguvumus pilsētai un Latvijai.”
 
Informācijai par RSEZ priekšrocībām un sadarbībai ar potenciālajiem investoriem 2014. gadā sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju un Rēzeknes pilsētas domi RSEZ pārvalde organizēja Latvijas Goda konsulu ārvalstīs vizīti Rēzeknē, 15 potenciālo investoru un pašvaldību vizītes RSEZ, kā arī sniegusi informāciju uz 136 pieprasījumiem par RSEZ.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"