46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

J.Jurkāns: Jo lielāks būs pilsoņu skaits, jo valsts ekonomika būs stabilāka (foto)

Фото: M.Justs
15. aprīlī Rēzeknes Augstskolā (RA) viesojās atjaunotās neatkarīgās Latvijas pirmais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns.
J. Jurkāns savā lekcijā studentiem un mācībspēkiem stāstīja par Latvijas kā neatkarīgas valsts atzīšanas procesa virzību un darbu, kāds bija jāiegulda, lai Latvija panāktu starptautisku atzīšanu. Solis pretī neatkarībai sākās 1985. gadā, kad pie varas nāca Gorbačovs ar savu „perestroiku”.
 
Viņš atzīst, ka ceļš uz neatkarīgas valsts atzīšanu bija starptautiski grūts. Ja kādreiz tiktu uzklausīti amerikāņi, tad tagad diez vai Latvija būtu neatkarīga valsts. „Bija apbrīnojami tas, ka latvieši tolaik bija ļoti vienoti, jo tautieši netika šķiroti ne pēc tautības, ne pēc valodas, kas mūsdienās diemžēl ir ļoti izteikti. Tas neatgriežami ir sagrāvis mūsu vienotību. Kamēr nepilsoņu īpatsvars būs augsts, tikmēr ekonomiskā situācija strauji nemainīsies. Jo lielāks būs pilsoņu skaits, jo valsts ekonomika būs stabilāka,” norādīja J. Jurkāns.
 
Politiķis atzīst, ka tam, lai tiktu uzlabots dzīves līmenis valstī, visiem pilsoņiem ir godprātīgi jāmaksā nodokļi, kā arī jābūt godprātīgiem ierēdņiem, kuri uzrauga šo procesu. Ja tiktu izmainīta nodokļu sistēma, tad tas piesaistītu ārzemju investoru interesi Latvijai.
 
Par to, kādas ir Latvijas attiecības ar Krieviju, politiķis atzīst, ka šīs attiecības nekad nav bijušas tik sliktas, kādas tās ir patlaban. Vēl vairāk tās tiek sagrautas ar mūsu ārlietu ministra izteikumiem savos sociālajos tīklos, kā arī pēc aizlieguma konkrētiem Krievijas māksliniekiem iebraukt Latvijas teritorijā. Tā rezultātā cieš arī mūsu ekonomiskais stāvoklis, jo pie mums vasarā vairs nenotiks jauno izpildītāju mūzikas konkurss „Jaunais vilnis”, kā arī daudzi citi pasākumi.
 
Uz jautājumu, vai jauniešiem būtu jāiesaistās politikas dzīvē, J. Jurkāns atzīst, ja politika jaunietim ir „asinīs” un viņš jūt, ka tiešām tiks galā ar sev uzdotajiem uzdevumiem, tad noteikti. Lai mēs dzīvotu labklājībā, viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no mums pašiem.
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"