46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzekne ir gatava dabasgāzes piegādes pārtraukšanai

Фото: nra.lv
Eiropas Komisija šodien Krievijas gāzes koncernam "Gazprom" izvirzījusi oficiālas apsūdzības konkurences noteikumu pārkāpšanā Austrumeiropas tirgū, neskatoties uz to, ka šāda rīcība varētu saasināt attiecības ar Kremli.
Ņemot vērā, ka Rēzekne siltumapgādei 100% tiek izmantota dabasgāze, kas tiek  piegadāta no Krievijas, portāls 46.lv sazinājās ar A/S “Rēzeknes Siltumtīkli” un SIA “Rēzeknes Enerģija” valdes locekli Aldi Mežalu,lai noskaidrotu, vai pilsēta ārkārtas situācijā ir gatava gāzes padeves atslēgšanai.

A.Mežals apgalvoja, ka uztraukumam nav pamata, bet obligāti jāseko situācijas tālākai attīstībai.
 
“Šobrīd rēzekniešiem nav pamata satraukumam, jo Eiropas Komisija ir tikai tagad izvirzījusi oficiālas apsūdzības, kaut arī jābūt informētiem par situācijas turpmāku attīstību. Gadījumā, ja Krievija vēršas ar pretsankcijām un atslēdz gāzes padevi Latvijai, tad Inčukalna dabasgāzes krātuves nodrošina gāzi aptuveni divu gadu ilgam laika periodam, kas savukārt, ir pietiekoši ilgs laika periods, lai atrisinātu diplomātiskā ceļā radušos situāciju.
 
“Situācija šobrīd nav tik bīstama, lai rēzeknieši sāktu panikot, bet vienmēr ir jāseko turpmākai notikumu attīstībai. Ja Krievijas puse uzsāks sankcijas un pilnībā atslēgs gāzes padevi Eiropai, tad būs jāmeklē citi alternatīvie varianti, lai nodrošinātu sniegtos pakalpojumus. Pastāv iespēja piegādāt sašķidrināto gāzi no Norvēģijas, protams, ka tas sadārdzinātu gāzes cenu, jo ir augstas ražošanas izmaksas”- secina Aldis Mežals. 
 
Atgādināsim, ka Eiropas Komisija uzskata, ka "Gazprom" neatbilstoši ierobežojis pārrobežu gāzes plūsmas, piecās valstīs piemērojis negodīgu cenu politiku. Pastāv iespējamie riski, ka Krievija varētu atslēgt gāzes padevi Eiropai. 
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"