46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē viesojās Norvēģu sadraudzības partneri

Фото: rezekne.lv
Ceturtdien, 23.aprīlī, Rēzeknē viesojās oficiālā delegācija no Norvēģijas Arendāles un Aust-Agderas pašvaldībām. Vizītes ietvaros ārzemju viesi iepazinās ar Rēzeknes pilsētu, attīstības mērķiem, kā arī diskutēja par sadarbības un pieredzes apmaiņas iespējām.
Delegācijas sastāvā bija Arendāles pašvaldības mēra vietnieks Anders Kylland, Aust-Agderas pašvaldības mēra vietnieks Jon-Olav Strand, Arendāles pašvaldības deputāti Tormod Vagsnes un Rune Savre, kā arī Aust-Agderas pašvaldības plānošanas un transporta nodaļas konsultante Trude Beate Kjelle. Jon – Olav Strand pateicās par uzņemšanu un norādīja, ka pilsētā notiek patīkamas pārmaiņas, jo 10 gadu garumā viņš esot bijis šeit vairākas reizes, vērojot progresu. Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs pateicās viesiem par ierašanos, atzīmējot, ka pilsēta ļoti augsti vērtē sadraudzību ar Arendāles un Aust-Agderas pašvaldībām un cer, ka arī turpmāk šis sadraudzības modelis attīstīsies.

Vizītes laikā tika stāstīts par dažādiem pilsētas projektiem, tajā skaitā Zaļās sinagogas restaurāciju, kurš tiek īstenots, pateicoties Norvēģu finanšu instrumenta atbalstam. Tika panāktas mutiskas vienošanās par pieredzes apmaiņu tūrisma jomā, jo īpaši tūrisma klāsteru ieviešanas procesā, kas šobrīd ļoti veiksmīgi funkcionē Norvēģijā.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"