46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Koledžā viesojas Somijas Republikas Robežas un krasta apsardzes akadēmijas direktors (foto)

Фото: VRK-Artis Vītols
Pamatojoties uz Valsts robežsardzes koledžas (turpmāk - Koledža) un Somijas Republikas Robežas un krasta apsardzes akadēmijas sadarbības pasākumu plānu 2015.gadam, š.g. 25.martā un 26.martā Koledžā iepazīšanās vizītē uzturējās Somijas Republikas Robežas un krasta apsardzes akadēmijas direktors pulkvedis Pasi Tolvanen, Izglītības un plānošanas nodaļas vadītājs pulkvežleitnants Urpo Riissanen un Izglītības koordinatore Jaana Suurhasko.
Koledžas direktors pulkvedis A.Liepiņš  un Koledžas direktora vietnieks (mācību darbā) pulkvedis A.Āboliņš prezentēja Koledžas darbību: iepazīstināja ar uzdevumiem, struktūru, studiju un mācību procesa organizāciju. Darba gaitā tika apskatīta Koledžas materiāli tehniskā bāze: mācību administratīvais korpuss, muzejs, bibliotēka, Dokumentu tehniskās izpētes auditorija, Kinoloģijas centrs, Mācību robežkontroles punkts, Sporta mācību centrs, vēroti kinologu un dienesta suņu paraugdemonstrējumi, apmeklēts Lauku mācību centrs „Janapole”. 

Nākamajā dienā Somijas delegācija apmeklēja Austrumu robežas struktūrvienības: iepazinās ar Valsts robežsardzes (turpmāk - VRS) Ludzas pārvaldes Terehovas I kategorijas robežkontroles punkta un Pasienes robežapsardzības nodaļas darbību un dienesta organizāciju, noslēgumā viesojās VRS Aviācijas pārvaldē. Lai iepazīstinātu viesus ar Latgales kultūras tradīcijām un vēsturisko mantojumu, ciemiņi apmeklēja Aglonas Maizes muzeju, 2.pasaules kara ekspozīciju (muzeju) un apskatīja Aglonas Baziliku.
 
Vizītes laikā notika informācijas apmaiņa par aktualitātēm dienestu un izglītības iestāžu darbībā. Tika pārrunātas arī turpmākās sadarbības iespējas – 2015.gada decembrī Koledžas īstenotā NORDPLUS projekta „Aktualitātes robežuzraudzības pasākumu veikšanā” aktivitātes Somijā. P.Tolvanen izteica vēlmi piedalīties 2016.gadā Koledžas organizētajā starptautiskajā pētnieciskajā konferencē „Inovācijas robežsargu profesionālajā sagatavošanā”.
 
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"