46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

“Latvijas Valsts meži”: Bērzu sulu zagšana Rēzeknē nav konstatēta

Фото: DELFI
Cilvēks ir tiesīgs veikt urbumu bērzos, ja sulas tiks izmantotas pašpatēriņam, bet masveida nelegālie urbumi rūpnieciskajām vajadzībām ir aizliegti, portālam  46.lv pastāstīja AS “Latvijas Valsts meži” Ziemeļlatgales mežsaimniecības reģiona vadītājs Viktors Reblis, skaidrojot, kāda ir esošā situācija Rēzeknes novadā, saistībā ar veiktiem nelegāliem urbumiem sulu iegūšanai bērzos. 
“Protams, ka iestājoties pavasarim, cilvēki tradicionāli pievēršas sulu iegūšanai, arī teritorijās, kas ir Latvijas Valsts mežu pārraudzībā. Mūsu darbinieki ikdienu veic apsekošanu teritorijās, tāpēc nelegāli veikt urbumus bērzos, rūpnieciskajai izmantošanai nebūtu prātīgi, jo mēs savācam visus lietiskos pierādījumus, lai atbilstoši noformētu administratīvo pārkāpumu, piemērojot sodu”-stāsta Viktors Reblis. 

Šobrīd Rēzeknes teritorijā nav konstatēti masveida nelegālie urbumi rūpnieciskajām vajadzībām. Ko tas nozīmē? Cilvēks ir tiesīgs veikt urbumu bērzos, ja sulas tiks izmantotas pašpatēriņam, nevis realizācijai vietējā tirgū. Iedzīvotājiem der atcerēties, ka ir jāievēro noteikumi, kā pareizi veikt ieurbšanu, lai nenodarītu postījumu kokam, apkopo Ziemeļlatgales mežsaimniecības reģiona vadītājs. 
 
„Tiem iedzīvotāji, kuri vēlas ieurbt vairākus urbumus, realizējot produkciju tālāk, ir jāgriežas Latvijas Valsts meži pie mūsu inspektoriem un jānoformē atbilstošā dokumentācija, kā arī jāsamaksā atbilstoši noteiktajam cenrādim. Šobrīd situācija nav dramatiska, nav arī novēroti pārkāpumi” - uzsver Reblis. 

 
Atgādināsim, ka gadījumos, kad tiek atklāti nelegāli urbumi bērzos, var tikt piemērots sods līdz pat 700 eiro.
 
 lat.46.lv  

Комментарии (0-2/2)
vija 31.03.2015 15:44
Rēzeknē cilvēki nav tik dumi, lai zagtu bērzu sulas!!!
jons 31.03.2015 15:49
Man pošam sovs mežs i nikaidu problemu nava, cik sagribieju tik pītacinoju! Nu as smītūs, ja kaidu nūstropeitu iz 700 eurikim.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"