46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes Augstskolā notika J. Stara vieslekcija

Фото: M.Justs
19. martā Rēzeknes Augstskolā notika RSEZ SIA "Verems" valdes priekšsēdētāja Jāņa Stara vieslekcija "Meža nozare ar saplākšņa ražotāja acīm". To apmeklēja RA topošie inženieri un ekonomisti.
SIA „Verems” ir viens no stabilākajiem uzņēmumiem Rēzeknes novadā. Martā Rēzeknes novada konkursā „Rēzeknes novada uzņēmums” tam tika piešķirtas divas nominācijas „Lielākais darba devējs”, un „Gada uzņēmums”. Jāpiebilst, ka J. Staris aktīvi iesaistās Rēzeknes Augstskolas Padomnieku konventa darbā un pilda vietnieka pienākumus, kā arī piedalās akreditācijas komisijās un citos RA pasākumos.

RSEZ SIA "Verems" ir arī prakses vieta daudziem Rēzeknes Augstskolas Inženieru fakultātes studentiem, kas studē mehatroniku, vides inženierzinātnes, programmēšanu. Gada laikā praksi RSEZ SIA "Verems" iziet 2 līdz 5 studējošie. Šajā uzņēmumā veiksmīgi strādā arī vairāki Rēzeknes Augstskolas absolventi, kas ir studējuši iepriekšminētajās studiju jomās.
 
19.martā Rēzeknes Augstskolas Inženieru fakultāti apmeklēja AS Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas (DLRR) vadība ar mērķi piesaistīt uzņēmumam jaunu kvalificētus darbiniekus no programmas „Mehatronika” studējošo vidus. Uzņēmuma vadība diskutēja arī ar 3. kursa studējošajiem un mācībspēkiem par prakšu nosacījumiem un iespējām uzsākt darbu rūpnīcā. RA jau vairākus gadus sadarbojas ar DLRR, īstenojot darba galdu modernizācijas projektus un darbinieku apmācību.
 
Prakses vieta neapšaubāmi ir ļoti būtiska katra studenta tālākajā karjerā. Tādēļ augstskola cenšas sadarboties ar Latgales darba devējiem piem., SIA „EJ Enerģija”, RSEZ SIA Leax Rēzekne, SIA NOOK, Latvijas Valsts meži un daudziem citiem, lai sekmētu savu studentu iekārtošanu praksēs. 
 
Rēzeknes Augstskolā gandrīz visās studiju programmās ir iekļautas prakses vai praktikumi, kas ļauj studentiem pielietot savas teorētiskās zināšanas, gūstot padziļinātu izpratni par izvēlēto specialitāti.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"