46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Slimnīcas un poliklīnikas apvienošana: “pret” ir savākti viens tūkstotis parakstu, tas ir tikai sākums

Фото: lvportals.lv
Parakstu vākšana ”pret„ poliklīnikas (Rēzeknes veselības aprūpes centrs) un Rēzeknes slimnīcas apvienošanu, ir uzsākta tikai pirms Lieldienām, tomēr, Rēzeknes pilsētas iedzīvotāji ir izrādījuši aktīvu iniciatīvu un aktīvi nāk parakstīties, kopā jau ir savākti gandrīz 1000 paraksti, vēstīja portālam 46.lv poliklīnikas darbinieki.
Parakstu vākšana ir procesā, jo cilvēki aktīvi nāk ar ģimenēm parakstīties,tādējādi paužot, ka veselības centrs ir attīstīts pietiekošā līmenī, attīstīta ārstniecības iestāde, kurai šobrīd nav nepieciešams veikt apvienošanas procesus. Vairākkārtīgi tika uzsvērts, ka medicīnas iestādes atrodas pārāk tuvu viena otrai, tomēr konkurences apstākļi ļauj attīstīties, neizveidojot monopolu un nenosakot vienpersoniskas cenas medicīnas pakalpojumu tirgū, bez konkurences nav attīstības. 

Nākot uz parakstu vākšanas punktiem, cilvēki pauž viedokli „Mūs apmierina sniegto pakalpojumu kvalitāte, jo administratīvās lietas poliklīnikā ir sakārtotas, nevis tā, ka es aizeju uz slimnīcu mani atpakaļ sūta uz poliklīniku, lai nokārtotu formalitātes. Ja es esmu atnācis pie konkrēta ārsta uz slimnīcu, kāpēc mani sūta šurp un turp. Es labāk aizeju uz poliklīniku un nokārtoju visu vienā vietā, bez problēmām un zaudēta laika.”
 
Jautājām Rēzeknes iedzīvotājai, kāpēc Jūs atnācāt parakstīties? 

„Salīdzinot ar slimnīcu, šeit, pakalpojumu klāsts ir lielāks. Iepirktas ir labākas iekārtas. Neviens jau nav vainīgs, ka slimnīca nespēja attīstīties, bet tāpēc jau nevajag tagad visu sagraut. Viss ir kopmakti uz vietas, protams, ka ir rindas, bet tas ir normāli. Es uzskatu, ka šim uzņēmumam ir jābūt patstāvīgai iestādei, nevis jāapvieno. Man ir savs viedoklis, kā lai savādāk es to paužu, tāpēc arī atnācu parakstīties.”
 
Kā noskaidroja portāls 46.lv,  Veselības aprūpes centra ārstu noskaņojums par apvienošanās plāniem ir samērā skeptisks. Poliklīnikas ārsti salīdzinoši maz strādā slimnīcā, savukārt, slimnīcas ārsti strādā poliklīnikā, apvienojot slodzes. Personāls grib palikt kā atsevišķa struktūra, jo katra amata pozīcija ir izsvērta. 
 
Atgādināsim, ka iespējamās apvienošanas varianti SIA “Rēzeknes slimnīca” un SIA “Rēzeknes veselības aprūpes centrs” jāiesniedz līdz 1.jūnijam, norādot visas iespējamās pozitīvas un negatīvas apvienošanas sekas.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-2/2)
Veronika 10.04.2015 13:13
Kāpec neaiziet un nepaust savu viedokli, reti jau mums rēzekniešiem kaut ko prasa, tikai jautājums, ko dos šī parakstu vākšana,ja plusus un mīnusus izvērtēs profesionāļi. Dīvaina mums pilsēta vienas vienīgas reorganizācijas.
pilsētniece 10.04.2015 13:26
Es arī aizgāju un parakstījos! Lielākie zaudētāji būs poliklīnikas ārtsi,nevarēs padzīvot zaļi, bet iedzīvotāji arī neko neiegūs!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"