46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzekniešiem ir iespēja saņemt valsts apmaksātu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu kursu

Фото: Publicitātes foto
Iedzīvotājiem ir iespēja saņemt valsts apmaksātu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu kursu Sociālās integrācijas valsts aģentūrā (Jūrmalā), informē Rēzeknes pilsētas domes pārvaldes “Sociālais dienests” Sociālo pakalpojumu nodaļas vadītāja Inese Nipere.
Sociālā rehabilitācija nozīmē cilvēka sociālās funkcionēšanas spēju atjaunošanu vai uzlabošanu, lai atgrieztu cilvēku sabiedriskajā un darba dzīvē, tādējādi mazinot invaliditātes, darbnespējas un citu faktoru izraisītās negatīvās sociālās sekas personas dzīvē.

Līdz 21 dienu ilgu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu kursu Sociālās integrācijas valsts aģentūrā, Dubultu prospektā 71, Jūrmalā ir tiesīgas saņemt šādas personas:
personām ar funkcionāliem traucējumiem darbspējīgā vecumā un personām ar funkcionāliem traucējumiem pēc darbspējīgā vecuma, kuras strādā;
politiski represētām personām (tai skaitā Nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem);
 
Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku rezultātā cietušām personām līdz 18 gadu vecumam.
Lai saņemtu valsts apmaksātu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu, personām jāgriežas Pārvaldes “Sociālais dienests” Sociālo pakalpojumu nodaļā, 125. kabinetā, Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē un jāiesniedz šādi dokumenti:
 
  • iesniegums par sociālās rehabilitācijas pakalpojuma nepieciešamību;
  • politiski represētās personas apliecība, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieka apliecība vai Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušās personas apliecība (kopijas, uzrādot oriģinālus);
  • ģimenes (ārstējošā) ārsta izsniegta izziņa par personas veselības stāvokli un medicīnisku kontrindikāciju neesību sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai.
  • Rēzeknes pilsētas domes pārvalde “Sociālais dienests” saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem nodrošina personas vajadzību novērtēšanu un pieņem lēmumu par pakalpojuma nepieciešamību, ja persona vēlas saņemt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus par valsts budžeta līdzekļiem.
Atgādinām, ka sākot ar 2014.gada 22. jūliju valsts finansējums sociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanai Sociālās integrācijas valsts aģentūrā tiek izlietots visām sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņēmēju mērķa grupām un personas ar funkcionāliem traucējumiem pēc darbspējīgā vecuma, kuras strādā, tiks uzņemtas kopējā rindā pakalpojumu saņemšanai.
 
Tāpat informējam, ka pamatojoties uz LR Labklājības ministrijas skaidrojumu interpretējot vārdu “pašnodarbinātais” likuma “Par valsts sociālo apdrošināšanu” un Ministru kabineta 2009.gada 31.marta noteikumu Nr.279 ”Noteikumi par kārtību, kāda personas saņem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus sociālās rehabilitācijas institūcijās, un prasībām sociālās rehabilitācijas sniedzējiem” (turpmāk – MK noteikumi Nr.279) izpratnē. Saskaņā ar šo skaidrojumu, par pašnodarbinātu personu, kura ir tiesīga pieprasīt un saņemt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus par valsts budžeta līdzekļiem, tiek uzskatīta persona, kura ir faktiski veikusi sociālās apdrošināšanas iemaksas. Ja saskaņā ar normatīvajiem aktiem personai sociālās apdrošināšanas iemaksas nav jāveic obligāti un persona nav veikusi brīvprātīgās apdrošināšanas iemaksas, tad tai nav tiesību saņemt sociālās apdrošināšanas pakalpojumus un attiecīgi arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumus. Skaidrojums pamatots ar likuma “Par valsts sociālo apdrošināšanu” 5.panta piekto daļu, 6.panta trešo daļu un 12.panta pirmo daļu.
 
Papildus informāciju var saņemt, zvanot Sociālo pakalpojumu nodaļas vadītājai Inesei Niperei pa tālruni 64605030.

lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"