46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

V.Spičs: tik dramatiskas situācijas ar daudzstāvu mājam kā Rīgā mums nav

Фото: Publicitātes foto
Daudzdzīvokļu māju apsaimniekošanas jautājumā, kas ir saistīts ar drošību, mēs situāciju kontrolējam, atzina SIA „Rēzeknes Namsaimnieks” vadītājs Vjačeslavs Špičs.
„Situācija ir sekojoša, notiek māju apsaimniekošana un problemātiskās mājas tiek kontrolētas. Notiek arī problemātisko māju labošanas darbi, ko mēs esam aizsākuši jau no pagājušā gada. Jāatzīmē, ka tik dramatiskas situācijas kā Rīgā nav. Uzņēmums cenšas pārrunāt ar iedzīvotājiem radušos problēmu, meklējot optimālāko risinājumu. Šobrīd Rēzeknē ir viena māja, Atbrīvošanas alejā, kur ir plaisas, tiek gatavots projekts, lai saņemtu finansējumu problēmas novēršanai, lai glābtu māju. Šo plaisu sienā var redzēt arī iedzīvotāji. 

Daudzdzīvokļu māju apsaimniekošanas jautājumā, kas ir saistīts ar drošību mēs situāciju kontolējam. Gribētu akcentēt, ka īpaša uzmanība ir jāpievērš mājas stāvoklim, iedzīvotājiem, kuri dzīvo 103. sērijas mājās, kur ir atkritumu šahtas. „Rēzeknes Namsaimnieks” nepārtraukti strādā ar savām mājām, izvērtējot gan plaisas kāpņu telpās, gan atkritumu šahtās, gan mājas ārsienās. Uzņēmumā strādā speciālisti, kuri paaugstina savu kvalifikāciju, iegūstot papildus izglītību tieši kā namu apsaimniekošanas speciālisti” -stāsta Vjačeslavs Špičs. 
 
Visdramatiskākās situācijas ir tieši daudzzīvokļu mājās, kur iedzīvotāji vēlas maksāt mazāk, cerot, ka nekas nenotiks,secina V.Špičs. 
 
„Nekas nav mūžīgs, un arī daudzdzīvokļu mājām ir savs nolietojums, tomēr mūsdienās ir daudz un dažādi materiāli, kas palīdz novērst problēmu tieši sākumstadijā, samazinot riskus, bet tas atkal ir jautājums par finansēm un daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāju maksātspēju. Process, kad bija nepieciešama masveidīga daudzdzīvokļu māju kapitālremonta- renovācijas veikšanai visā Latvijas teritorijā ir nokavēts. 
 
Svarīgs moments ir vai daudzīvokļu mājas iedzīvotāji ir pārņēmuši mājas pārvaldīšanas tiesības vai nē. Tā ir papildus kontrole un iniciatīvas izrādīšana, kā noris konkrētās mājas apsaimniekošanas process. Ir jānāk un jārunā par tām problēmām, kas ir, meklējot risinājumu. Situācija nav dramatiska, bet modrību zaudēt nedrīkst” - apkopo SIA „Rēzeknes Namsaimnieks” vadītājs. 
 
Atgādināsim, ka 7. martā Rīgā, Buru ielā, sabrukusi kādas divstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpa starp pirmo un otro stāvu, kā arī bojāta mājas ārsiena. Dzīvības un veselības apdraudējuma dēļ no šīs ēkas, kā arī no blakus mājas evakuēti kopumā 16 cilvēki.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"