46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē notika Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas izbraukuma sēde (foto)

Фото: 46.lv
20. martā, Rēzeknē notika Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"TB/LNNK" frakcijas izbraukuma sēde, lai uzklausītu Latgales iedzīvotājus, kā arī iepazīstinātu ar plānotajām aktivitātēm un notikumiem parlamentā. Saeimas deputāti viesojās Rēzeknes Augstskolas telpās, kur viņiem bija iespēja iepazīties ar RA sasniegumiem.
Sēdes laikā tika apspriesti jautājumi, kuri saistīti ar drošību, kā arī Latgales reģiona kopējās attīstības tendences. 

Izbraukuma sēdē piedalījās gan Saeimas deputāts Gaidis Bērziņš, Ritvars Jansons, Imants Parādnieks, Inese Laizāne, Kārlis Krēsliņš, gan Saeimas spīkere Ināra Mūrniece un citi Nacionālās apvienības pārstāvji, kā arī reģionālo nodaļu pārstāvji. 
 
Sēdes laikā vairākkārt tika aktualizēti jautājumi, kuri saistīti ar kultūras dzīves daudzveidību, reģionālo drošību, kā arī apspriests aktuālais jautājums par prezidenta vēlēšanām un iespējamo kandidātu no NA puses. 
 
Nacionālās apvienības deputāti tika iepazināti ar Rēzeknes pilsētas domes un Rēzeknes pilsētas kopējo attīstības situāciju, tajā skaitā aktualizēti jautājumi saistībā ar lielo izbraukušo skaitu, un lielāko starp republikas pilsētām bezdarba līmeni valstī.
 
Reģionālo nodaļu vadītāji gan no Preiļiem, Balviem, ganJēkabpils izklāstīja esošās problēmas nodaļās, lai būtu priekšstats par kopēju attīstību reģionā. Tika aktualizēts sociālo jautājumu problēmu kopums, ko, iespējams, būtu darīt, lai mazinātu sociālo nevienlīdzību, kā arī pārspriests jautājums par maznodrošinātā statusa iegūšanu, kā arī šī statusa iegūšanas kritērijiem katrā no pašvaldībām. 
 
Atzīmēsim, ka šī bija pirmā Nacionālās apvienības frakcijas izbraukuma sēde šajā gadā, tradīcija tiks turpināta arī citos reģionos, lai veidotu nepastarpinātu dialogu ar iedzīvotājiem. 
 
 
lat.46.lv  
Foto



 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"