46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Zemkopības ministrija: MLA maksājumu vairāk nebūs (video)

Фото: Zemkopības Ministrija
19. martā lauksaimnieki tika aicināti uz Zemkopības ministrijas rīkoto konferenci, kas notika Rēzeknē.
Zemkopības ministrija sadarbībā ar SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Valsts Lauku tīkla aktivitāšu ietvaros organizēja reģionālās konferences lauksaimniekiem, lai iepazīstinātu ar svarīgākajām aktualitātēm saistībā ar platību maksājumiem, kā arī jauno lauku attīstības programmu. 

Ministrijas pārstāvji uzsvēra, ka pirms Ziemassvētkiem ir saņēmuši Eiropas Komisijas (EK) vēstuli ar 380 iebildumiem, Zemkopības ministrijas izstrādātajā lauku attīstības programmā (LAP)2014-2020 gadam. 
 
Vairākkārtīgi tika uzsvērts, ka ne tikai Rēzeknes novada zemnieki saista savu saimniecību attīstību ar valsts un ES subsīdiju piešķirtajiem maksājumiem, bet ikviena saimniecība Latvijā, kas nodarbojas ar lauksaimniecību. Zemkopības ministrs J. Dūklavs norādīja, ka pašlaik esošajā redakcijā MLA vairs nebūs, bet tiks saglabāts maksājums, mainot nosaukumu uz ADSI (maksājumi apgabaliem, kuros ir dabīgi vai citi specifiski ierobežojumi), kas ir EK piedāvājums.
 
Diskusijas laikā lauksaimniekiem tika iespēja uzdot jautājumus gan ministram, gan ministrijas pārstāvjiem par aktuālām tēmām. Visvairāk tika apspriesti jautājumi saistībā ar tiešo platību maksājumu saņemšanu, kā arī jaunajām programmām lauku attīstībai,kur realizējot projektus ir iespējams saņemt ES līdzfinansējumu. Atbalstam ieguldījumiem lauku saimniecībās piešķirti 328 milj. eiro, savukārt, atbalsts ieguldījumiem infrastruktūras attīstībā 85 milj. Eiro apmērā.
 
Ministrijas pārstāvji sadarbībā ar Lauku Atbalsta dienestu informēja arī par citām LAP aktualitātēm, tai skaitā par zaļināšanas nosacījumiem.

 
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"