46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

J.Krišāns: pāragri spriest par slimnīcas un poliklīnikas apvienošanu

Фото: Publicitātes foto
Rēzeknes pilsētas dome apsver iespēju izveidot vienu spēcīgu veselības aprūpes iestādi, kas sniegtu kvalitatīvus pakalpojumus plašākam iedzīvotāju lokam, līdz ar to ir izskanējusi informācija par iespējamu SIA “Rēzeknes slimnīca” un SIA “Rēzeknes veselības aprūpes centrs” pakalpojumu dublēšanu, tādējādi plānojot izskatīt šo divu iestāžu apvienošanas iespējas.
Portāls 46.lv sazinājās ar SIA “Rēzeknes veselības aprūpes centrs” valdes locekli Jāni Krišānu, lai noskaidrotu esošo situāciju: “Tas nevar būt mans vienpersonisks lēmums par vienas veselības aprūpes iestādes izveidi. Ir jāizsver visi par un pret, jānotiek sarunām ar kolektīvu, jāuzklausa priekšlikumi, jāizvērtē iebildumi. Šis ir ļoti sarežģīts lēmums, kuram jāpieiet ļoti atbildīgi gan uzklausot deputātu priekšlikumus, gan iedzīvotājus. 
 
Šobrīd ir pāragri sniegt kādus komentārus, lēmums ir atkarīgs no visiem deputātiem, nav pietiekoši plaši veikta analīze par iespējamu veselības iestāžu apvienošanu. Jāuzklausa iedzīvotāju viedoklis, viņu vērtējums, es nevaru sniegt argumentētu izklāstu, jo pagaidām vēl nav konkrētu analīzes datu. Ir noteikts laika periods, kas atvēlēts apvienošanas procesa izpētei”- stāsta Krišāns.
 
Apvienošanas rezultātā, likuma ietvaros ārsti vairāk nevarēs apvienot vairākas slodzes, kas var sāpīgi aizskart mediķus naudas ziņā, uzskata SIA “Rēzeknes veselības aprūpes centrs” vadītājs.
 
„Ir svarīgi tiekties uz kvalitatīvu veselības aprūpes sistēmu, lai to padarītu efektīvāku, ekonomiskāku, bet es vēlreiz uzsveru, ka šobrīd ir pāragri spriest par slimnīcas un poliklīnikas apvienošanu. Vienmēr ir svarīgi panākt ārstnieciskās kvalitātes uzlabošanu, tomēr detalizētāku vērtējumu būs iespējams sniegt tikai pēc ilgāka laika perioda”- uzsver Jānis Krišāns.
 
Atzīmēsim, ka arī Veselības ministrs ir uzsvēris, pēc reģionālās vizītes Rēzeknes slimnīca par nepieciešamību izvērtēt situāciju gan ar slimnīcu, gan ar poliklīniku, lai sniegtie pakalpojumi nedublētos. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"