46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknes tehnikums turpina attīstīt sadarbību ar pilsētas pašvaldību

Фото: e-klase.lv
Notiek aktīva Rēzeknes tehnikuma virzība pretī attīstībai, sadarbības ar sabiedrību veicināšanai, kā arī šīs izglītības iestādes kvalitatīvo un kvantitatīvo rādītāju paaugstināšanai, liecina informācija Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.
Tehnikumu šajā procesā ļoti aktīvi atbalsta Rēzeknes pilsētas pašvaldība, saskatot sadarbībā pozitīvas izmaiņas un labas perspektīvas, kas būs noderīgas ne tikai rēzekniešiem, bet arī visa reģiona iedzīvotājiem.
 
Lai īstenotu šo un daudzas citas pozitīvas ieceres, šā gada janvārī Rēzeknes tehnikumā tika izveidota Tehnikuma Padome un apstiprināts Rēzeknes Tehnikuma padomes nolikums. Par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs, padomes sastāvā darbojas arī tehnikuma audzēkņi, audzēkņu vecāku, tehnikuma administrācijas un pedagogu pārstāvji, kā arī ar tehnikumā īstenojamo izglītības programmu tematiskajām jomām saistītu nozaru asociāciju un darba devēju pārstāvji.
 
"Jebkuras skolas padome ir gan padomdevējs, gan darba uzraudzītājs, gan arī iestādes attīstības plānotājs," skaidro Rēzeknes pilsētas izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings. "Attiecīgi arī Tehnikuma padome izvirzīja šai mācību iestādei konkrētus uzdevumus, tostarp labi pārdomātas izglītības programmas, lai varētu izvērtēt, kādiem virzieniem vairāk pievērst uzmanību, lai nerastos nevajadzīga konkurence ar ģeogrāfiski tuvu esošām iestādēm, iekarojot kādu nišu, kura jau eksistē un veiksmīgi darbojas."
 
Otrs uzdevums, kuru tehnikumam rekomendēja Tehnikuma padome, ir cieši sadarboties ar darba devējiem. Tika ierosināts apzināt visus Rēzeknes pilsētas un blakus esošo novadu uzņēmējus par darbaspēka nepieciešamību tuvākajā pārskata periodā, lai noskaidrotu to profesiju klāstu, pēc kurām tuvākajā laikā būs lielāks pieprasījums, un elastīgi reaģēt uz darba tirgus pieprasījumu, izstrādājot atbilstošas tehnikuma mācību programmas vai pielāgojot tās darba tirgus apstākļiem.
 
Pašreiz Rēzeknes tehnikums sniedz profesionālo izglītību četrās vietās – Rēzeknē, Viļānos, Zilupē un Lūznavā. Ņemot vērā to, ka Rēzeknes tehnikums profesionālās izglītības programmu īstenošanai saņem valsts budžeta dotāciju atbilstoši gada vidējam izglītojamo skaitam, kā arī izpētot demogrāfisko situāciju Latgales novadu pašvaldībās, ir jāņem vērā katras mācību vietas uzturēšanas izmaksas.
  
Pašreiz Rēzeknes tehnikums īsteno ERAF projektu skolas infrastruktūras uzlabošanai un mācību aprīkojuma modernizēšanai. Projekta mērķis ir izveidot modernu izglītības iestādes infrastruktūru un mācību materiālo bāzi, nodrošinot kvalitatīvu un darba tirgus prasībām atbilstošu prioritāro profesionālās vidējās izglītības programmu un arodizglītības programmu īstenošanu Latgales plānošanas reģionā.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"